Muhammed Ali YAHŞİ

Cumhuriyetin 100. yaş kutlamaları kutlamaları devam ediyor. Kutlamalar kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen ‘Yüzde yüz Atatürk ve Cumhuriyet’ karma sergisi, saat 16.00’da Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilen kurdeleli açılış ile sanatseverlerle buluştu.

IMG_5199

Atatürk’ün Nutuk’ta belirttiği; demokrasi, özgürlük, bağımsızlık, adalet, eşitlik, laiklik gibi ilke ve değerlerden esinlenerek 100 sanatçının ürettiği 100 eserden oluşan sergide resim, heykel, seramik, mozaik ve özgün baskı gibi farklı sanat dallarından örnekler yer aldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide ressam Efgan Beyaz ise canlı performans sergiledi.

IMG_5076

“GELECEK NESİLLERE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Tohumluk Vakfı kurucusu ve Başkanı Pınar Ayhan, çok gururlu ve heyecanlı olduklarını ifade ederek, “Cumhuriyetin yüzüncü yılında birbirinden değerli projeler yapılsın, imzamız olsun istedik. Çünkü bundan sonraki yüzyıllarda gelecek nesiller tarafından anılmak ve örnek olmak istiyoruz. Bir vakfa, bir sivil toplum kuruluşuna da bu yakışır diye düşünüyoruz” dedi. Ayhan vakıflarının kuruluş senedinde toprakta yaşayanlar ile betonda yaşayanları yeniden bir araya getirmek gerektiğini vurgulayarak “Ankara merkezdeyiz ama bursa'da Eskişehir’de Kayseri'de İstanbul'da yakında daha bir çok şehirde çoğalacağız. Tıpkı simgemiz olan karahindiba çiçeği gibi rüzgarda dağılacağız ve çok ama çok olacağız. Bizler, 100 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin aslında ilk nesilleriyiz, bundan dolayı da çok şanslıyız. Dolayısıyla yüreğinde bu coşkuyu, devrimlerin ateşini hala taşıyan bir nesiliz biz” ifadelerini kullandı.

IMG_5154

“BİZ BİR ARADA ÇOK GÜÇLÜYÜZ”

Sergide konuşma gerçekleştiren BELPA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara, “Tohumluk Vakfı bizim yol arkadaşımız. Vakfın kıymeti başkanı sayın Pınar Ayhan’ı, bir cumhuriyet kadınının yüreğini saygıyla selamlıyorum. Bizleri çok kısa zamanda çok büyük işlerle hep bir araya getiriyor. Ben bir Anadolu çocuğuyum. Benim bugünlere gelmemi, seçmemi, seçilmemi, kazanmamı ve yol açmamı sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı minnet ve sonsuz kıvançla anıyorum. Umarım Tohumluk Vakfı gibi STK'lar hep bizimle birlikte olacaklar, biz bir arada çok güçlüyüz. Çok daha güzel günleri birlikte paylaşacağız” dedi.

IMG_5109

“ATATÜRK’ÜN RESİMLERİ ALTINDA BULUNMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

Sergi açılışına katılan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, ”Bizim ölümsüz güneşimiz olan büyük Atatürk'ümüzün ışıklı resimleri altında bulunmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum. Bu benim için bir yaşam kıvancıdır. Bu bakımdan onun bizi sonsuza taşıyan ilkeleri ışığında yürümek bizim için de kıvanç vericidir. Ben bu ışıklı ortamda sizlerle buluşmaktan dolayı duyduğum engin mutluluğu hepinizle paylaşıyorum ve hepinize engin sağlık mutluluk ve başarı diliyorum” diye konuştu.

SERGİDEN KARELER

‘Yüzde yüz Atatürk ve Cumhuriyet’ karma sergisinden kareler.

IMG_5233IMG_4957IMG_4743IMG_4694IMG_4636IMG_4564IMG_4540IMG_4516IMG_4510IMG_4499IMG_4474IMG_4468

Cumhuriyet Gazetesi 100. yılını kutluyor Cumhuriyet Gazetesi 100. yılını kutluyor

Editör: Ezgi Bardakçı