Deep Web, karanlık ve derin bir sanal dünya. Ve bu dünyada dolandırıcılar, hackerlar, caniler ve hatta kiralık katiller kol geziyor. İnternetin gizemli ve korkutucu bu katmanında yaşananlar ise kimi zaman haber manşetlerine yansırken büyük bir kısmı kimse tarafından bilinmiyor. Başkentli sinemacılar, bir grup üniversite öğrencisinin paintball eğlencesinin nasıl kabusa dönüştüğünü konu aldıkları ‘Yüksek Gerilim’ ile Deep Web gerçeğini ortaya koyarken izleyiciyi de korku ve gerilimin doruklarına çıkarmayı hedefliyor. Youtube üzerinden yayınlanacak filmin ilerleyen zamanda uzun metraj olarak yeniden çekilip sinemada izleyici ile buluşması planlanıyor.

22 kişilik film ekibi ile çekimlerine Kızılay’da bulunan Route Cafe’de başlanan Yüksek Gerilim’in yapımcısı Hakan Çelenk, uygulayıcı yapımcısı Asım Kaçmaz, yönetmeni Yiğit İsmigüzel, ve oyuncuları Mehmet Gümüş ve Emre Deniz ile proje üzerine konuştuk. 

“NO NAME OYUNCULARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Ünlü olmayan ve yetenekli oyuncularla çalıştıklarını ifade eden King Yapım’ın sahibi Hakan Çelenk, “Biz ünlü oyuncuları değil ‘No name’ oyuncuları öne çıkarmak için bir yapım şirketi kurduk. Ve projelerimizde de her zaman ‘No Name’ oyuncularla çalışıyoruz. Gerçekten yetenekli oyuncularımız var. Ve biz bu oyuncularımızı gün yüzüne çıkarmak istiyoruz” dedi. Yüksek Gerilim’i hiçbir maddi destek almadan çektiklerini belirten Çelenk, “Desteğimix olmadan kendi çabalarımızla çıkarıyoruz Yüksek Gerilim’i” diye konuştu.

“DEVAMI GELECEK”

Yüksek Gerilim’in gerçekten güzel bir proje olduğunun altını çizen Çelenk, “Şu an kısa metrajını çekiyoruz ama bunun arkası gelecek. Ben buna güveniyorum. Şu an kısa film olarak çekiyoruz ve Youtube’da yayınlayacağız. Ancak ilerleyen aşamada sinemaya da çevirmeyi düşünüyoruz” dedi.

“İNSANLARIN KORUKDAN BİRBİRLERİNE SARILARAK İZLEYECEĞİ BİR FİLM”

Senarist Başak Hanım’ın kalemini beğendiği için projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen filmin yönetmeni Yiğit İsmigüzel, “‘Yüksek Gerilim gerçekten de gerilimi çok üst seviyede bir film. Senaryoyu okuduğumda ve kafamda kurguladığımda insanların gece korkarak birbirilerine sarılıp izleyeceği ve aynı zamanda bir sonraki saniyede neler olacağını tahmin edemeyeceği bir film istiyordum. Bugün çekimlere başladık ve her şey istediğimiz gibi gidiyor” dedi.

Filmin en dikkat çekici noktasının gerilimin hangi noktada başlayıp son bulacağının bilinmemesi olacağını söyleyen İsmigüzel, “Filmin başında kahramanlarımızın bu olayları yaşayacağını kimse bilmeyecek ve anlamayacak ifadelerini kullandı. 

“PROJEYİ İMKANSIZ BULANLAR OLDU”

Proje hayata geçmeden önce kendilerine güvenmeyen oyuncuların olduğunu aktaran İsmigüzel, “İlk başta bize güvenmeyen ve bu projenin gerçekleşmesini imkansız bulan oyuncularımız oldu. Ya da oyunculuğu sahnede veremeyen oyuncularımız. Onlarla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Ama şu anda bize güvenen ve maddiyatı omuzlarına yüklenen bir yapımcımız var” diye konuştu. 

“SEYİRCİ UZUN TV DİZİLERİNDEN BIKTI”

İnsanların televizyonda yayınlanan dizi/filmlerin uzunluğundan oyuncular kadar bıktığı için internet projelerinde  artış yaşandığını belirten İsmigüzel, “Seyirci kısa ve öz olsun istiyor. Senaristler ise her hafta yaklaşık 3 saatlik dizi yazmaya çalışırken haklı olarak senaryonun dışına çıkabiliyor. Bir çok dizinin final yapmasının sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum. İnternet dizileri en fazla 40 dakika uzunluğunda ve anlatmak istenen hikaye seyirciye daha kolay aktarılıyor” ifadelerini kullandı. 

“FARKLI KONUSU İLE İZLEYİCİNİN İLGİSİNİ ÇEKECEK”

Yüksek Gerilim’in uygulayıcı yapımcılığı, oyuncu koordinatörlüğü ve başrolünü üstlenen Asım Kaçmaz, “Bedel Sokakların Sesi isimli internet dizimizin kadrosu ile Yüksek Gerilim’i çekiyoruz. Özellikle filmin senaryosu, hikaye akışı, barındırdığı aksiyonu ve verilen mesajları sebebiyle gerçekten rolümü çok beğenerek oynuyorum” dedi. Yüksek Gerilim’in farklı konusu ile izleyicinin ilgisini çekeceğini ve güzel bir film olacağından emin olduğu ifade eden Kaçmaz, “Filmin ekibi adeta bir aile gibi. Herkes birbirine sıcak kanlı ve samimiyetle yaklaşıyor” diye konuştu.

Rolü hakkında da kısa bilgiler veren Kaçmaz, “Canlandırdığım Sinan karakteri, eğlenmeyi seven çapkın ve sıck kanlı bir yapıya sahip. Sinan, bu hikayede arkadaşlarını düşürmüş olduğu kapandan kurtarmaya çalışacak” dedi. 

“DEEP WEB OLDUKÇA DERİN VE GİZEMLİ BİR KONU”

Senaryo fikrinin heyecanlı ve güzel bir şey ortaya koyma arzusu ile ortaya çıktığını ve spontane bir şekilde geliştiğini ifade eden filmin senaristi Nur Başak Şahin, “Deep Web oldukça derin ve gizemli bir konu. Ayrıca ilgimi çeken ve araştırdığım da bir konu olduğu için senaryoda yer vermek istedim” dedi.

“ANKARA MEKAN AÇISINDAN ÇOK KULLANIŞLI BİR ŞEHİR”

Oyuncu seçmelerinde küçük problemlerle karşılaştıklarını ancak iyi oyuncular ile istişareli bir şekilde hareket ettiklerini aktaran Şahin, “Bu sayede senaryodaki karakterler ve oyuncular kusursuz bir şekilde eşleşti. Ankara özellikle dizi/film sektöründe özellikle mekan açısında çok kullanışlı. Hiçbir olumsuzluk yaşamadık. Ve arzu ettiğimiz mekanlara ulaşabildik” diye konuştu.

“BÖYLE GÜZEL BİR EKİPLE ÇALIŞMAK ÇOK MUTLU ETTİ”

Aşık ve hayatın stresinden bunalmış bir üniversite öğrencisi olan Kerim’i canlandıran Emre Deniz, rol teklifini sevinç ve heyecanla karşıladığını ifade ederek, ”Böylesine güzel bir ekiple çalışmak ve böylesine güzel bir projede yer almak beni aşırı mutlu etti” ifadelerini kullandı. 

Karakterini canlandırırken zorlandığı kısımların da olduğunu ifade eden Deniz, “Kerim gerçekten güzel bir karakter. Ben de elimden geldiğince kendimi o karakterin yerine koyuyorum. Şimdiden bol uğurlu, bol izlenmeli ve kazasız belasız nice güzel projelere” diye konuştu. 

“BİZDE OLUMSUZLUĞA YER YOK”

Kendisine rol teklifi geldiğinde çok heyecanlandığını belirten filmin oyuncularından Mehmet Gümüş, “Çok değişik, ilgimi çeken ve daha önce yapılmamış bir proje. Kimsenin çekmediği bir proje olduğu için oldukça heyecanlandım. Proje hakkında olumlu düşünüyorum. Sadece projeye göre değil, biz bu filmde, sette genel olarak olumlu düşünüyoruz. Bizde hiçbir zaman olumsuzluğa yer yok. Uzun bir aranın ardından tekrar kamera karşısındayız. Yüksek Gerilim kısa filmimizin ilk günü, heyecanlıyız” dedi.  

Yüksek Gerilim kısa filminin ekibi şu isimlerden oluşuyor:

PRODÜKSİYON

Yönetmen: Yiğit İsmigüzel

Yapımcı: King Medya Yapım Hakan Çelenk

Görüntü Yönetmeni: Cemal Elciyar

Uygulayıcı Yapımcı: Asım Kaçmaz

Senarist: Başak Nur Şahin 

Ses: Anıl Savlar

Set Asistanı: Elif Ay

Makyaj Uzmanı: Erdal Arısoy

Makyaj Uzmanı Hilal Özdemir

Drone asistanı Mehmet Can

Sufle: Berke Can Akı

OYUNCULAR

Aslı: Mine Uysal

Sinan: Asım Kaçmaz

Kerim: Emre Deniz

Halil: Doğancan Tartar

Tuana: Esma Abbasioğlu

Faruk: Murat Bektaş

Sefa: Hüseyin Coşkun

“Otomobil ihtiyacı olanlar bir an önce alışverişini tamamlamalı” “Otomobil ihtiyacı olanlar bir an önce alışverişini tamamlamalı”

Çirkinler: Mehmet Gümüş/Ferhat Şenol Zeynep Kaya

Resepsiyonist: Betülnur Erdem

Aybüke: Eylül Turan

Beyza: Rümeysa Karademir

Kaynak: Muhammed Ali YAHŞİ