Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada vatandaşların mağdur olmaması ve hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla Ramazan ayı boyunca sürdürülen denetimlerin bayram süresince de etkin bir şekilde sürdürüleceği belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu kapsamda, özellikle alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satan perakende işletmeler ve tüm marketler yakın takibimiz altında olmaya devam edecektir.

29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınıyla ilgili soruşturmaya izin verildi 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınıyla ilgili soruşturmaya izin verildi

Bu çerçevede, vatandaşlarımıza şahit oldukları fahiş fiyat artışlarını Bakanlığımızın çağrı merkezine ve Bakanlığımızın web sayfasına bildirebileceklerini bir kez daha belirtmek isteriz. Diğer yandan da işletmelerimizin, mevzuatımıza uyum sağlama ve vatandaşlarımızı mağdur etmeme noktasında gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini, aksi halde, vatandaşlarımızı mağdur eden her türlü girişime karşı, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada, Bakanlığımızca gerekli yaptırımların uygulanacağını ifade etmek isteriz.”

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI