TMMOB Mimarlar Odası’nda çalışan ve TEZ-KOOP İş Sendikası’nda örgütlü olan işçiler, sendikanın odadan bertaraf edilmeye çalışıldığı gerekçesiyle oda yönetimini protesto edecek. Sendika üyesi çalışanlar, 20 Nisan 2024 tarihinde, yani yarın TMMOB Mimarlar Odası 49. Olağan Genel Kurulu’nda saat 11:00’de önlükleri ve dövizleriyle oda yönetimini protesto edecek.

Konuya ilişkin Tez-Koop-İş’ten oda yönetimine yönelik gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere sendikamız Tez-Koop-İş, TMMOB’a bağlı pek çok meslek odasında örgütlü ve yetkilidir. Toplumun ortak yararı için mücadele den bu odalardan biri de Oda Yönetim Kurulu olarak işveren konumunda bulunduğumuz Mimarlar Odası’dır.

Nevşehir’e şehit ateşi düştü Nevşehir’e şehit ateşi düştü

Ne var ki uzun bir süredir, çeşitli biçimlerde sendikamız Tez-Koop-İş üyelerinin sendikal hak ve özgürlüklerine yönelik engellemelerle karşı karşıya olduğumuzu, üyelerimize işverenliğiniz tarafından insan onuruna yakışır bir yaşam için gereken çalışma koşullarının sağlanmıyor; Oda’nın amaç ve ilkeleri doğrultusunda emek veren işçilerin haklarının Oda Yönetim Kurulu tarafından tanınmıyor oluşunu, sendikayı ve toplu iş sözleşmesi hakkını yok sayan bir anlayışın Oda Yönetim Kurulu’nda yerleşiklik kazandığını göz önüne alarak, TMMOB Mimarlar Odası 49. Olağan Genel Kurulu  Toplantısı süresince sendikamız üyesisi işçilerin Tez-Koop-İş Sendikası önlüklerini giyeceklerini bilgilerinize arz ederiz.”

Muhabir: Merve Us Acıoğlu