Ankara yarın önemli bir zirveye ev sahipliği yapacak.  Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 6-8 Mart tarihlerinde Ankara'da Tarımda Kadın Emeği Zirvesi düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılması beklenen zirve, TKDK'nin hibe desteklerinden yararlanarak yatırım yapan kadın girişimcileri buluşturacak. Tarımda Kadın Emeği Zirvesi The Ankara Hotel’de yarın başlayacak ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sona erecek.

Zirvenin amacı tarımdaki kadın emeğini ön plana çıkarmak, bu alandaki başarı öykülerini paylaşmak ve kadınların tarımdaki liderlik rollerini güçlendirmek. Bu zirve kadın çiftçilerin, girişimcilerin, araştırmacıların ve diğer paydaşların bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmaları ve fikir alışverişinde bulunmaları için bi platform sağlamakta.

Whatsapp Image 2024 03 05 At 18.17.31

“HÜLYA KOÇYİĞİT KATILACAK”

Zirvede, "Kırsal Alan ve Kadının Kırsal Ekonomik Hayata Katılımı", "Kırsal Alanda Kadın Yatırımlarına Yönelik Destekleme Mekanizmaları", "Kırsal Alanda Kadının İstihdamı ve Örgütlenmeye Katılımı", "IPARD Programı ve Kadın", "Kırsal ve Agro Turizm", "Kadın ve Ata Tohumu" ile "IPARD III Programı Tanıtımı" konulu oturumlar düzenlenecek.

Pençe-Kilit şehidine son görev Pençe-Kilit şehidine son görev

Oturumlara, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından alanında yetkin isimler katılacak ve kadının kırsal kalkınmadaki rolü ile bu rolün daha da güçlendirilmesi için olası yeni stratejiler ele alınacak.

Zirvenin ikinci gününde ise Türk sinemasının usta isimlerinden Hülya Koçyiğit bir söyleşi gerçekleştirecek.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI