Belediye başkan adayları belirlendikten sonra belediye meclisinde yer almak isteyen aday adayları listelerde yer almak için projelerini vatandaşlara anlatmaya başladılar. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi’nden Altındağ Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan Metin Tepeli, hem sokağın sesi hem de herkesin sesi olmak için aday adayı olduğunu söyledi.

Seçimlere ve adaylığa ilişkin Başkent’in sorularını yanıtlayan Tepeli, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Altındağ’ı 31 Mart yerel seçimlerinde aldığımızda uzaklaştırılan değerlerine geri döndüreceğiz. Altındağ’ı tüm kadromuzla ve gücümüzle Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yakışır hale getireceğiz” diye konuştu.

Öncelikle kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

39 yaşındayım ve Altındağ doğumluyum. Aslen Erzurum Karayazılıyım. Bu zaman kadar birçok sivil toplum kuruluşlarında yer aldım. Ankara Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Üyesiyim. Aynı zamanda esnaflık yapmaktayım.

Altındağ ile ilgili neler söylersiniz?

Taş ustası Karadurak, Ankara Kitap Fuarı’nda Taş ustası Karadurak, Ankara Kitap Fuarı’nda

Altındağ İlçemiz kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşümün yeri oldu. Bu zamana kadar bu duruma hiç ses çıkarılmadı. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak göreve geldiğimizde hem belediye olarak hem de meclis üyesi olarak Altındağ’da rant olayına izin vermeyeceğiz. Çünkü bizler vatandaşlarımızın ve tüyü bitmemiş yetimlerimizin hakkını sonuna kadar savunacağız. Altındağ’ı artık kendi kaderine bırakmayacağız. Aynı zamanda Altındağ ilçemizin diğer bir sorunu ise uyuşturucu kullanımı ve satımının en yoğun olduğu bölge olmasıdır.  Altındağ’ımızın böyle bir durumla anılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Uyuşturucu kullanımının ve satılmasının önüne hem emniyet teşkilatımızla hem de belediyemizin üreteceği projelerle son verdireceğiz. Üreteceğimiz ortak projelerle Altındağ’da ve diğer ilçelerde yaşayan gençlerimizi uyuşturucu bataklığından kurtararak hayata kazandıracağız. Ben hem bir birey hem de meclis üyesi aday adayı olarak hiçbir şeyin imkânsız olduğunu düşünmüyorum. Altındağ İlçemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluş ilçesidir.  Önemli bir misyon ve vizyona sahip olan ilçemiz gelinen son noktada hem misyonundan hem de vizyonundan uzaklaştırılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Altındağ’ı 31 Mart yerel seçimlerinde geri aldığımızda uzaklaştırılan değerlerine geri döndüreceğiz. Altındağ’ı tüm kadromuzla ve gücümüzle Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yakışır hale getireceğiz.

Altındağlı çocuklar için de projeleriniz olduğunu anlatıyorsunuz buna dair neler söylersiniz?

Altındağ’da yeteri kadar kreş yok. Bilindiği üzere ilçemizde her gelirden vatandaşlarımızın yaşamasına rağmen daha çok orta ve alt gelirli vatandaşlarımız yaşamaktadır. Bu ailelerimiz ekonomik sıkıntıları atlatmak için sürekli çalışma durumundalar. Durum böyle olunca hem annenin hem de babanın çalıştığı bir ortamda çocuklarımız mağdur olmaktadır. Bu sorunu çözmek için ilçemizin geneline kreşler yapacağız. Çünkü çocuklarını bırakamayan ailelerde anneler çalışamıyor ve ev ekonomisine katkıda bulunamıyor. Hayata geçireceğimiz kreşlerle hem ev ekonomisine hem de çocuklarımızın gelişimine, eğitimine katkıda bulunacağız.

ALTINDAĞ’IN TANITIMI

Altındağ’ın tanıtımına katkılarda bulunacağınız da anlattınız bunu detaylandırır mısınız?

Altındağ İlçemiz tarihsel anlamda her yönüyle verimli bölgedir. Altındağ kültürel yönden, sosyolojik yönden, turizm yönünden ve ekonomik yönünden kapasitesi olan bir ilçe olmasına rağmen iyi yönetilmediği için dar bir alana hapsedilmiştir. Altındağ ilçemiz turistlik yerlere sahip olmasına rağmen yeteri kadar turisti çekememektir. Çünkü tanıtım ve organizasyon yönünden çok büyük bir eksiklik yaşamaktadır. Oysa ilçemizde bulunan başta Ankara Kalesi olmak üzere, müzelerimizden tarihi yerlere kadar, eski meclisimizden Ulucanlar cezaevine kadar birçok yer var. Gelinen noktada bu değerlerimizi çoğu kişi Altındağ’da olduğunu bilmiyor. Bu değerler farklı bir yerde olsaydı şimdiye kadar herkes tarafından bilinirdi. Bizler göreve geldiğimizde Altındağ’ımız da bulunan tüm tarihi yerlerimizi herkese tanıtacağız. Çünkü Altındağ’ı sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz.  Bende bu önemli görevde yer almak için Altındağ’da belediye meclis üyesi aday adayı oldum.

Altındağ’daki sorunlar ve çözümleri size göre neler?

Altındağ ilçesinde birden fazla sorun var. Hem yaşanan sorunların çözümü için hem de sokağın sesi olmak için meclis üyesi aday adayı oldum. Altındağ’da yaşanan sorunların nereden kaynaklandığını ve Altındağ sokaklarının yapısını çok iyi yanıyorum. Ben aslen Erzurum Karayazılı olmama rağmen doğma büyüme Altındağlıyım. Altındağ’ın sokaklarında, caddelerinde hem çocukluğumu hem de gençliğimi geçirdim ve geçirmeye devam ediyorum. Artık Altındağ’da söz sahibi olma açısından zamanımın geldiğini düşünüyorum. Çünkü Altındağ’da yaşayan biri olarak ilçemizin kötü yönetilişine göz yummamam gerektiğini gördüm. Kısacası Altındağ benim sevdam ve ailemdir.  Bunun dışında pazarcılık işiyle uğraştığım için pazarcı esnafımızın sesi olmaya karar verdim. Bizler pazarcı esnafı olarak yaz, kış demeden her türlü zorlu ortamlarda çalışıyoruz. Fakat bizlere yeteri kadar önem verilmiyor. Pazarcı esnafının geneli Altındağ’da yaşıyor. Ben pazarcı esnafının sorunlarının giderilmesi ve daha rahat ortamlarda çalışması için, onlarında sesi olmak için Altındağ’da meclis üyesi adayı adayı oldum.

Kaynak: Zehra ŞAHİNDOKUYUCU