Muş'ta 2012 yılında görevi başındayken trafik kazası geçirip şehit olan polis memuru Hüseyin Gül'ün tek çocuğu Talha Gül, 3 yaşından itibaren resme ilgi duymaya başladı. Zamanla yeteneğini geliştiren Gül, bugüne kadar pek çok yağlı boya tablo ortaya çıkardı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle resimler için Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası fuaye alanında sergi düzenlendi. Sergiye, Talha Gül ve yakınları ile emniyet personeli, sanatseverler katıldı. Sergide, Talha'nın şehit babası ve tüm polislerin anısına 1,5 senede çizdiği 50 yağlı boya resim sergilendi. 12 yaşında ilk sergi tecrübesini yaşayan Talha Gül'ün eserleri, bir hafta boyunca sergilenecek.

Pursaklar’ın Hanım Evlerinde zarafet, nezaket ve görgü kuralları eğitimi Pursaklar’ın Hanım Evlerinde zarafet, nezaket ve görgü kuralları eğitimi

Talha Gül'ün annesi Tuğba Gül, sergisinin, Şehit Polis Hüseyin Gül'ün nazarında tüm emniyet personeline bir teşekkür sergisi olduğunu belirterek, "Çocuklar bizim geleceğimiz, çocukların telefonla, tabletle oynamaları aslında çok basit bir olay. Onları ona terk etmek de çok basit bir olay. Ancak onları sevgiyle gözlemleyerek; el becerileri, müzik kulağı ne varsa ona yönlendirerek, bu çağdan daha güzel bir çağa adım atmalarını sağlayabiliriz. Talhacığım bu anlamda beni hiç üzmedi. 3 yaşından beri çok güzel resimler yaptı, yaptığı eserler şu an karşınızda, her biri çiçek açıyor" ifadelerini kullandı.

'BÜTÜN RESİMLERİMİ BABAM İÇİN YAPIYORUM'

Talha Gül de resimle küçük yaşlardan beri ilgilendiğini söyleyerek, "Resim yaparken bir görseli anlattığımda rahatlıyorum, hoşuma gidiyor. Öğretmenlerim güzel resim yaptığımı düşünüyor, bu yönde ilerlememi istiyorlar" dedi.

Gelecek için hedefinin derslerine daha çok çalışıp hukuk okumak olduğunu anlatan Talha Gül, "Babamı çok küçükken kaybetmişiz. Babamı görmek isterdim, bütün resimlerimi onun için yapıyorum. Görseydi eminim benimle gurur duyardı" diye konuştu.

Kaynak: DHA