Avrupa futbolunun 1 numaralı kupası Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı bugün başlayacak. Alman devi Bayern Münih’in turnuvanın en fazla şampiyonluk yaşayan takımı Real Madrid’i ağırlayacağı yarı finalin birinci ayağı saat 22.00’de Allianz Arena’da oynanacak. TV 8,5 ekranlarından naklen yayınlanacak futbol şölenini deneyimli Fransız hakem Clement Turpin yönetecek. İki takım son olarak Uluslararası Şampiyonlar Kupası’nda Houston’da karşı karşıya gelmiş ve Bayern Münih 3-1’lik skorla kazanan taraf olmuştu.

MADRID 18 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Çıktığı 18 resmi maçında 13 galibiyet ve 5 beraberlik alarak 3 ayı aşkın süredir mağlubiyet göremyen Real Madrid, Almanya’dan da avantajlı bir skorla dönmeyi hedefliyor. Son 16 turunda yine bir Alman ekibi Leipzig’i eleyen Ancelotti’nin öğrencileri, çeyrek final etabında son şampiyon Manchester City ile kendi evinde 3-3 berabere kalmış, İngiltere’de ise rakibini 2-1’lik skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdırmıştı. İspanya Ligi’nde ise 84 puanla lider koltuğunda oturan eflatun-beyazlılar son olarak deplasmanda Real Sociedad’ı 1-0’la geçmişti.

Süper Lig'de son hafta maçlarının programı açıklandı Süper Lig'de son hafta maçlarının programı açıklandı

MUNIH EVİNDE AVANTAJ KOVALAYACAK

Şampiyonlar Ligi yarı final macerasına iç sahada başlayacak olan Bayern Münih, zorlu rakibi Real Madrid’e karşı taraftar desteği ile mücadele edecek. İç sahada iyi bir skor yakalayarak İspanya’ya gitmek isteyen Alman ekibi, çıktığı son 5 resmi müsabakadan 4 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı. Lazio’yu son 16 turunda eleyen Thomas Tuchel’in öğrencileri, çeyrek finalde Premier Lig’in lideri Arsenal ile eşleşmiş ve kendi evinde 2-2 berabere kaldığı turun rövanşını deplasmanda 1-0 kazanarak yarı finale yükselmişti.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ