CHP Parti Meclisi üyesi ve CHP Ankara 2'nci Bölge Milletvekili adayı Yıldırım Kaya, 24 Haziran seçimleriyle ilgili olarak, 'Bugün kimi ikna ettim' diye her gün kendimize soracak kadar sorumluluk sahibi, azimli, kararlı ve özverili olmalıyız. Binlerce kişiyle görüşüp, tek bir kişiyi bile ikna edememişsek seçimin sonucuna etkimiz olmaz… İkna şart!' diye konuştu. Yıldırım Kaya, 'Şu anda moral ve motivasyon üstünlüğü bizde. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti'yi seçime sokmama planını 15 milletvekili hamlesiyle boşa çıkardı. Güçlü bir yönetim için hem Cumhurbaşkanlığını hem de Meclis çoğunluğunu almak zorundayız. Aksi durumda uyumlu bir çalışma söz konusu olamaz. Bu bilinçle, bir oy hepimizin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce'ye, bir oy da CHP'ye' ifadelerinde bulundu.

BU SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN BEN NE YAPABİLİRİM?

Kaya, 24 Haziran seçimlerini kazanmak için 'ben ne yapabilirim' diyenler için şu önerilerde bulundu:

• Birinci şart, kazanacağımıza inanacağız!

• Moral ve motivasyonumuz yüksek olacak, çünkü yüksek motivasyon kazandırır!

• Şu anda moral ve motivasyon üstünlüğü bizde. Baskın seçim planını yapanlar, kazdıkları kuyuya düştü. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İyi Parti'yi seçime sokmama planını 15 milletvekili hamlesiyle boşa çıkardı. SP ve CHP'nin ittifak kuracakları fikrini akıllarına dahi getirmeyenler, kurulan 'Millet İttifakı' ile ikinci şoku yaşadılar.

• Güçlü bir yönetim için hem Cumhurbaşkanlığını hem de Meclis çoğunluğunu almak zorundayız. Aksi durumda uyumlu bir çalışma söz konusu olamaz. Bu bilinçle, bir oy hepimizin Cumhurbaşkanı Muharrem inceye, bir oy da CHP'ye.

• Hedefimiz, daha önce bize oy vermemiş en az beş kişiyi hepimizin Cumhurbaşkanı Muharrem inceye, CHP'ye ya da 'Millet İttifakı'na oy vermeye ikna etmek olmalıdır.

• 'Bugün kimi ikna ettim' diye her gün kendimize soracak kadar sorumluluk sahibi, azimli, kararlı ve özverili olmalıyız. Binlerce kişiyle görüşüp, tek bir kişiyi bile ikna edememişsek seçimin sonucuna etkimiz olmaz… İkna şart!

• Unutmayın! Önemli olan bize oy vermemiş olanları ikna etmek ve oy vermelerini sağlamaktır. TBMM'de 'Millet İttifakı'nın çoğunluğu alması için bilinçli propaganda yapacağız. Selam verip, el sıkıp geçmeyeceğiz…

• Çalışıyormuş gibi yapmayacağız! Çalışacağız! Yurt dışındaki, Almanya'daki, İngiltere'deki, Fransa'daki… akrabalarımızı, arkadaşlarımızı arayıp, bize oy vermeye ikna edeceğiz.

• Tüm ikna çabalarınıza rağmen CHP'ye oy vermek istemeyen seçmenleri de 'Millet İttifakı'nda yer alan diğer partilere SP ya da İyi Parti'ye oy vermeye ikna edeceğiz.

• İlk turda oy kullanmayı düşünmeyenlere, seçimin ikinci tura kalmasının onların birinci turda 'Millet İttifakı'na kullanacakları oylara bağlı olduğunu söyleyerek, oy kullanmaya ikna edeceğiz.

• Kesinlikle saldırgan üslup kullanmayacağız. Herkesi kucaklayacağız, her düşünceye açık olacağız. Yargılamayacağız, dinleyeceğiz, anlamaya çalışacağız, çözüm önerileri sunacağız.

• Sosyal medyada terör estiren trollere karşılık vermek yerine, plan ve projelerimizi anlatan paylaşımlar yapacağız. Saldırı, küfür ve tehditlere ayni tonda cevap vermeyeceğiz. Makul, mantıklı, insan haklarına ve hukuka uygun açıklamalar yapacağız. Hep yapıcı olacağız, huzurlu bir Türkiye'yi anlatacağız.

• Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi seçmenini konsolide etmek için uyguladığı kutuplaşma politikasını boşa çıkartacağız. Herkesi kucakladığımız gibi AKP'li seçmeni de kucaklayacağız. AKP'ye oy veren de, CHP'ye oy veren de, HDP'ye oy veren de, MHP'ye oy veren de, SP' oy veren de, İyi Parti'ye oy veren de bizim vatandaşlarımız. Onlar, demokratik haklarını kullanarak bir partiyi tercih ettiler… Kesinlikle ötekileştirmeyeceğiz, saygı duyacağız, kabulleneceğiz. Demokrasinin gereği bu çünkü!

• 16 Nisan referandumunda, nasıl ki hiç bir ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak hep birlikte büyük bir başarıya imza attık, şimdi de aynı politikaları daha bilinçli uygulayacağız.

• Tek bir oyun bile çok değerli olduğu bilinciyle çalışacağız. Tek bir oy deyip geçmeyeceğiz, 'tek' 'tek' oylar toplandığında seçimin sonucunu belirlediğini bileceğiz.

• Halk kutuplaşma istemiyor. Kucaklaşacağımız bir Türkiye'yi, barışı, huzuru, birlikte yaşamı, refahı hepimizin hak ettiğini anlatacağız.

• AKP'ye oy veren kararsız seçmenleri, ortak sorunlarımızı ön plana çıkartarak ikna edeceğiz. Hayat pahalılığı hepimizin ortak sorunu, kutuplaşma kimsenin onaylamadığı bir politika, demokrasi herkesin ortak isteği, adalet herkes için gerekli, eğitim sisteminden kimse memnun değil... Bu konular üzerinden ikna çabalarımızı sürdüreceğiz.

• OHAL sürecinde suçlu suçsuz ayrımı yapılmadan, herkes darbeci ilan edildi. Yüz binlerce kamu çalışanı ihraç edildi, açığa alındı, tutuklandı. Gerçek darbecilerin bir kısmı kaçtı, bir kısmı hala AKP'nin içinde, diğer bir kısmı da parayı verip cezaevlerinden çıktı. Ancak darbecilikle alakası olmayan gerçek mağdurlara, 'Ağaç kabuğu yesinler' diyorlar. Biz mağduriyetleri çözeceğimize söz verdik. Mağdur ailelere ve özelikle de yakınlarına ulaşarak, CHP'yi desteklemeye ikna edeceğiz…

• Bu süreçte eleştirmeyeceğiz! İş yapacağız! iş bitirici olacağız! Eleştirilerimizi 24 Haziran sonrasına erteleyeceğiz.

Editör: Haber Merkezi