Muhammed Ali YAHŞİ

Kadrosunu güçlendirmeye devam eden ING Kadınlar Basketbol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Çağdaş Faktoring,  transfer çalışmaları kapsamına Amerikalı forvet Myisha Hines-Allen’ı kadrosuna kattı. Galatasaray Basketbol’un sosyal medya platformu Instagram üzerinden paylaşılan transfer gönderisinde şu ifadeler yer aldı:”Son iki sezonda Avrupa kariyerini İtalya’nın Virtus Bologna takımı ile sürdüren 185 cm boyundaki yeni transferimiz Myisha Hines-Allen’a Galatasaray Ailesi’ne hoş geldin diyor, sarı kırmızı renklerimiz altında üstün başarılar diliyoruz.”

MYISHA HINES-ALLEN KİMDİR?

Fenerbahçe, Konyaspor maçının hazırlıklarını sürdürdü Fenerbahçe, Konyaspor maçının hazırlıklarını sürdürdü

30 Mayıs 1996 tarihinde New Jersey’de dünyaya gelen basketbolcu, lise eğitimini doğduğu şehirde Montclair High School’da aldıktan sonra, 2014 yılında Louisville Üniveristesi’nde kolej yıllarına başladı. 2018 yılında okuldan mezun olduktan sonra WNBA takımlarından Washington Mystics tarafından draft edildi. Allen, günümüze kadar devam eden Mystics kariyerinde 2019 yılında WNBA şampiyonluğu yaşadı. 2020 yılında ise en çok gelişim kaydeden oyuncu olarak 17 sayı, 8.9 ribaunt, 2.6 asist, 1.5 top çalma ortalamaları ile WNBA sezonun en iyi takımına seçildi.

Avrupa kariyerine 2018/19 sezonunda Rusya’nın Enisey Krasnoyarsk takımında başlayan Allen, 2020/21 yılında Fransa’ya BLMA takımına, 2021 yazında ise iki yıllık Virtus Bologna kariyerine transfer oldu.

Editör: Ezgi Bardakçı