Törende Kurum’a Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır’da eşlik etti. Kurum, “Bugün burada Bahçelievler’de cemevimizin temel atma programında siz değerli kardeşlerimizle bir aradayız. Burada bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Cemevimiz İnşallah Bahçelievler Belediye Başkanımızın gayretiyle başlayacak, İstanbul’un muradının gayretiyle tamamlanacak. Gelecek nesillerimize hayırlı olsun" dedi.

“YÖNETİM ANLAYIŞININ EN ÖNEMLİ UNSURU DA HİÇ ŞÜPHESİZ ADALETTİR"

Kurum, “İstanbul bütün Anadolu’yu ve Trakya’yı kucaklayan, yaşatan ve onlarca umudun kapısı olan bir şehrimizdir. İstanbul, Kafkasya’dan Balkanlar’a kadar gönül coğrafyamızdan göç etmiş kardeşlerimize yurt olmuş bir şehrimizdir. Bu şehirde hepimiz hemşeriyiz, hepimiz bu şehre aitiz. Cem olmayı, birlik olmayı, beraber olmayı amaçlayan bu gönül mekanının temellerini atarken, 31 Mart’ta Allah nasip eder ve İstanbullu hemşerilerimiz de bizi layık görürlerse, her İstanbullu kardeşimin, her İstanbullu hemşerimin başkanı olacağım. Başkanı olmakla kalmayacağım. Her evin kardeşi, evladı olacağım. Farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğiz. Biz, Fatih Sultan Mehmet’ten sadece o emeklerle bir coğrafyayı ondan teslim almadık. Aynı zamanda bir ruh, bir felsefe, bir yönetim anlayışını da miras aldık. Bu yönetim anlayışının en önemli unsuru da hiç şüphesiz adalettir. Hizmette ötekileştirme, imtiyaz olmaz, hizmette ancak ve ancak adalet olur. Görevi devraldığımızda, bu şehri, adaletle yöneteceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her şeyi yerli yerine koyacağımızdan, herkesin hakkını alacağından, İstanbul’un hakkını İstanbul’a teslim edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Destici: Nüfus olarak Türkiye'nin en büyük beşinci şehrini kazandık Destici: Nüfus olarak Türkiye'nin en büyük beşinci şehrini kazandık

“İSTANBUL’U ÖZÜNE DÖNDÜRMEK İSTİYORUZ"

Kurum, “ Biz gönüller yapmaya geliyoruz. Bu şehrin her ilçesine, her mahallesine, her semtine, adaletle hizmet götüreceğiz. Bizler, tüm İstanbul’a olduğu gibi Bahçelievler’in de her sokağına her mahallesine huzuru getirmek için gece gündüz başkanımızla çalıştık. Hep birlikte, birliğimizin kuvvetiyle ve Allah’ın izniyle İstanbul’u özüne döndürmek istiyoruz. Biz bir oldukça sorunların üstesinden gelmek çok daha kolay olacak. Biz birliğimizle büyüdükçe o büyük gördüğümüz sıkıntılarımız küçülecek. Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli’nin dediği gibi hep beraber bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yeltenenlere asla izin vermeyeceğiz. Bizi biz yapan değerlerimizle, inançlarımızla kardeşçe, dostça yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. İstanbul’u birlik ve beraberlik içinde hep birlikte yöneteceğiz. Bu anlamda biz sizin kardeşiniz olacağız. Siz de bizim yol arkadaşımız, dava arkadaşımız, İstanbul’u güçlendirecek, İstanbul’a bu hizmetleri getirecek mesai arkadaşımız olacaksınız. Bizi hep yanınızda göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

"HALKA HİZMETİ HAKK’A HİZMET OLARAK GÖRDÜK"

Kurum, “Ne diyor Hz. Ali Efendimiz; ‘Halk iki sınıftır. Birincisi dinde senin kardeşindir. İkincisi de yaratılışta senin kardeşindir. Hepsine adaletli ol, adil davran. Ne olursa olsun adaleti elden bırakma’ Buradan hareketle şimdiye kadar hep haktan, halktan yana olduk. Halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gördük. Bundan sonra da böyle olacaktır. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın" dedi.

"PARTİ VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ OLARAK HİÇBİR IRKI AYIRMIYORUZ"

Törende emeklilere Şubat ayı itibariyle 12 bin lira sosyal yardım desteğinde bulunacağının müjdesini veren Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır ise, “'Allah için sev kulunu derdi Hacı Bektaş Veli. İşte bu yüzden tuttu uzatılan her eli. Güzel bak ki gör her şeyin değeri. İnsana değer veren değer bulur ebedi. Susuz kalmış gönüllere bir devadır sözleri. Pirimiz, önderimiz Hacı Bektaş Veli. Dostluk ve gönüllerin sultanı Hacı Bektaş Veli' diyorum. Parti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hiçbir ırkı ayırmıyoruz. Ben AK Parti Belediye Başkanıyım. Ama AK Partili arkadaşımla diğer partili arkadaşımı ayırmıyorum. Çünkü biz yılların devletiyiz. Anadolu’ya geldiğimizden beri ayırmamışız. Burada cemevimizin temel atma törenini yapacağız. Geçici bir cemevi yapıyoruz. Aslında konteynırmış. Ama konteynır olamayacağı için yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alana cemevi yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA