Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle açılan davadan Konsey’in görevden alınması kararı verilmesine meslek örgütleri ve konfederasyonlar tepki gösterdi. Ankara Dişhekimleri Odası, Ankara Tabip Odası (ATO), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu İç Anadolu Bölge Temsilciliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Ankara Şubeler Platformu ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ankara İl Koordinasyon Kurulu’nun ortak açıklamasını ATO Genel Sekreteri Dr. Mine Coşkun okudu.

Dr. Coşkun, açıklamada “otoriter ve totaliter rejimlerde meslek örgütlerinin halkın ve meslektaşlarının yararına tutum aldıklarında iktidarlar tarafından hedef tahtasına yerleştirildiğini” belirtti. Kararla, “12 Eylül zihniyetinin vesayetçi anlayışının” sürdüğünü dile getirdi.

Başkale'de askeri araç devrildi: 11 yaralı Başkale'de askeri araç devrildi: 11 yaralı

“HİÇBİR İKTİDAR, BİZE GERİ ADIM ATTIRAMAYACAK”

Ortak açıklamada TTB’nin anayasal güvenceye sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduğu anımsatıldı. Birliğin “etik değerler ve bilimsel bilgi” doğrultusunda mücadele ettiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

“Halkın sağlığı, hekimlerin hakları, toplum yararı için kılını kıpırdatmayanların TTB’nin ve meslek örgütlerinin yasaları için; gelecekleri için tek bir söz etmeye hakkı yoktur.

TTB, tarihinin her döneminde olduğu gibi bugün de hekimler için hekimlerle birlikte mücadelesine devam edecektir. TTB ve meslek örgütleri bizzat bu topraklardan ve Kurtuluş Mücadelesinden doğmuş Cumhuriyet’in kurumları olarak demokrasi ile büyümüştür. Bizler; bu tarihsel mirası taşıyarak, topluma ve hekimlere onların sağlığını, emeğini korumak için söz verdik. Dün olduğu gibi bugün de hiçbir iktidar bize geri adım attıramayacaktır."

Kaynak: Başkent