Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için siyasi partileri ziyaretine bugün başlıyor. Kurtulmuş, önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Meclis’te ziyaret edecek. Ardından bugün grup toplantısını yapacak olan MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşmesi bekleniyor. Kurtulmuş, planlanan takvim içinde diğer parti gruplarını da ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile ortak basın toplantısında konuştu

Ziyaretlerin ardından siyasi partiler arasında anayasa yapımına yönelik usul ve esasların belirlenmesine yönelik istişareler gerçekleştirilecek.Süreçte tüm kesimlerin görüşlerinin alınmasının hedeflendiği belirtiliyor.

 AK PARTİ ANAYASA TURUNA ÇIKACAK

Bu amaçla AKParti grubundan bir heyetin anayasa turuna çıkması ve siyasi partileri ziyaret ederek nabız tutması bekleniyor. Siyasi partilerin öncelikli başlıklarını belirlemesinin ardından, ilerleyen süreçte ortak bir komisyon kurularak çalışmaların hızlandırılması planlanıyor. Yeni anayasanın 2 Mayıs Perşembe günü gerçekleşmesi planlanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesindeki ana başlıklardan biri olması bekleniyor. Görüşmede Erdoğan'ın gündeminde yeni anayasanın yer alması beklenirken, Özel'in yargı krizinden ekonomik sorunlara, dış politikadan partisine geçen belediyelerin borçlarına kadar kapsamlı bir dosya ile masaya oturması bekleniyor.

Erdoğan geçen hafta, "Türkiye'nin yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya" kavuşması yönünde bir teklifi Özel’e iletebileceklerini açıklamıştı. Özel ise Erdoğan’dan, öncelikle mevcut anayasaya uyulması talebinde bulunacağını ifade etmişti.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI