Zehra ŞAHİNDOKUYUCU

7 yıl önce yetişkin lösemi hastalarına dikkat çekmek için yola çıkan Bin Gönüllüden Biri Sen Ol Derneği 7’nci Erdi Berkay Gülmez  uçurtma şenliğini düzenledi. Şenlikle ilgili Başkent’e konuşan Dernek Başkanı Çiğdem Kuzucu, “Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastalar  göğe renkten bir tebessüm göndermek için Ahlatlıbel Atatürk parkında  buluştular. Uçurtma salındıkça, hastaların yüzünde tebessümler oluştu. Uçurtmanın havaya usul usul yükselmesi, daha  daha tepeye çıkması ipi tutanın hastalığına veda ediyor gibi heyecanlanmasına neden oluyor” dedi.

Şenlikte neler yapıldığını aktaran Kuzucu, “Bu şenliklerde onlarla birlikte vakit geçiriyoruz. Hem yoruluyoruz hem de eğleniyoruz. Uçurtma şenliğimize hastalar ve yakınları geliyor. Etkinliğimizde pozitif enerjiyi hiç düşürmemeye çalışıyoruz, bunun için de isteyenlerle dans ediyoruz. Uçurtma uçurmaya başladığımızda uçurtmalar havada inanlmaz güzel görüntüler oluşturuyor. Bazısı kendi uçurtmasını alıp koşuyor. Tabii hepsi de havalanan uçurtma kuyruklarını görünce çok mutlu oluyor.”

“Abus”un “şehir insanları” raflarda yerini aldı “Abus”un “şehir insanları” raflarda yerini aldı

Kuzucu, bu yıl da kansere dikkat çekmek için geleneksel şenliklerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Şenlikle, kök hücre bağışını artırmak için nakil olan hastalar, nakil olacak hastalar, çocuk, büyük, genç ,yaşlı ve gönüllülerle buluşup  keyifli vakit geçirdiler. Hem piknik yaptılar, hem halay çektiler ve günün sonunda herkes umutlu hastanelerine veya evlerine döndüler. Veda zamanı gelip ayrılırken hep birazdan kök hücre bağışı ‘can acıtmayan can kurtaran bir işlemdir’ diye mesaj bıraktılar.”

Şenliğe Yozgat’tan gelen Şevket Arslan, “3 yıl önce kardeşinden ilik nakli oldum. Şu an iyiyim. Sadece kontrol hastasıyım. 2 yıldır da şenliğe katılıyorum. Burada hem birbirimize moral veriyoruz hem de keyifli bir gün geçiyoruz” diye konuştu. 

Editör: Ezgi Bardakçı