Muhammed Ali YAHŞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Aile Daire Başkanlığı’na bağlı Kadın Danışma Merkezi’nin 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne özel çeşitli farkındalık ve görünürlük çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında özel davet ile bir dizi konser vermek için Ankara’ya gelen Atakum Kadın Meclisi Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı bugün Kuğulu Park’ta bir konser gerçekleştirdi. Yaklaşık 35 dakika süren konsere başkentli vatandaşlar büyük ilgi gösterirken Belpa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara’da  Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı’nı yalnız bırakmayarak konseri dinleyenler arasında yer aldı. Konser sonunda bando takımının çaldığı İzmir Marşı dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. 

Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı saat 18.00’de Armada Hayat Sokağında ve yarın Anıtkabir ziyaretinin ardından saat 15.00’da Ankamall AVM açık otoparkında bir konser daha verecek.

“MÜZİK TINILARI İLE KADINA ŞİDDETE TOLERANSIMIZ YOK DİYORUZ”

Ankara'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti Ankara'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Aile Daire Başkanlığına bağlı Kadın Danışma Merkezi’nde görevli sosyolog Bilge Serenay Balcı, “Kadın Danışma Merkezi olarak 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında çeşitli farkındalık ve görünürlük çalışmaları düzenliyoruz. Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı ile birlikte üç tane program gerçekleştireceğiz. 6’da armada hayat sokağı yarın Ankamall Avm otoparkında olacağız. Müzik tınıları ile birlikte kadına şiddete toleransımız yok diyoruz” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN BİZİ DESTEKLEMESİNİ İSTİYORUZ”

Samsun Cumhuriyet Kadınları Bandosu’nun 2019 yılında tamamı gönüllü kız meslek lisesi mezunları ve öğrencileri ile kurduklarını ve 2021 yılında Atakum Kadın Meclisi çatısı altına girdiklerini ifade eden Bando şefi ve kurucusu Ayşegül Tekay, “44 adet gönlü çok güzel kadından oluşuyoruz. Ve bandomuzda her meslekten kadın var. Aslında bayramları daha coşkulu yaşayalım ve yaşatalım diye bu yola çıktık. Ama baktık çok güzel tepkiler aldık. Artık farkındalık eylemlerinde ve sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyoruz. Güzel bir takım kurduk. Herkesin de bizi desteklemesini istiyoruz. 44 tane gönlü çok güzel bir kadın takımıyız” dedi.

Kuğulu’da çalmanın çok güzel olduğunu  ve çok heyecanlandığını aktaran Tekay, “Eminim takımdaki arkadaşlarım da çok heyecanlandı. İnsanların bize bakışları çok güzeldi, çok güzel elektrik aldık. Bizde güzel elektrik verdiğimizi onların bakışlarından hissettik” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Kadınları Bando Şefleri Mine Yavuzel(Solda) ve Ayşegül Tekay(Sağda)

“KUĞULU’DA ÇALMAK HAYALİMDİ”

Konser sonrasında konuşan Cumhuriyet Kadınları Bandosu diğer şefi ve kurucusu Mine Yavuzel, “Bugün Ankara’da olmaktan son derece mutluyum çünkü ben de Ankara’da yaşıyorum. Samsun’a gidip geliyorum. Takımın geneli Samsun’da. Kuğulu’da çalmak benim hayallerimden biriydi. Onu gerçekleştirdiğim için çok duygulandım. Cumhuriyet Kadınları Bandosu 44 güzel kadından oluşuyor. Samsun Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi yani Atakum Belediyesi çatısı altında devam ediyoruz. Çok güzel bir oluşum bu ilk önce Cumhuriyet Bayramlarını kutlamak adına ilk önce yola çıktık ama sonradan farkındalık projeleri ve bir çok farkındalık etkinliğinde yer aldık. Bizler her türlü proje içerisinde yer alabilen halka bunu geçirebilen bir takımız” diye konuştu.

CUMHURİYET KADINLARI BANDO TAKIMI’NIN KONSERİNDEN KARELER

IMG_6273IMG_6367IMG_6457IMG_6504IMG_6558IMG_6607IMG_6683IMG_6725IMG_6841IMG_7043IMG_7139IMG_7216IMG_7251IMG_7296IMG_7320IMG_7453

Editör: Ezgi Bardakçı