İYİ Parti'nin seçimli olağanüstü kurultayı ATO Congresium Salonu’nda devam ediyor. Meral Akşener’in konuşmasının ardından sonra adaylardan Müsavat Dervişoğlu konuşmasını yaptı.  Dervişoğlu, Nevşehir’i hatırlatarak ‘Yüzde 52 oy almayı becerebiliyorsak, bana sorarsanız İYİ Parti’nin oyu yüzde 5 değil, yüzde 52’dir’ dedi.  

İYİ Parti'nin birtakım stratejik hatalar yüzünden 2023 seçimlerini kaybettiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Türkiye bu seçimin akabinde bir yerel seçime gitti. Bu seçime partimiz, özgün kimliğini muhafaza edebilmek ve 2028 genel seçimlerine layıkıyla hazırlanabilmek adına, tüm yetkili organlarını toplayarak, müstakilen girme kararı aldı. Bu kararın alınmasıyla birlikte, yine İYİ Parti, çeşitli saldırıların muhatabı kılınmaya çalışıldı. Onun sonucudur ki, o sürecin akabinde, girmiş olduğumuz yerel seçimlerde maalesef başarılı olamadık ve bu başarısızlığı henüz değerlendirmeden, özeleştirimizi yapamadan bu kongreyle karşı karşıya kaldık. Aslında, meselenin doğru anlaşılması, doğru yorumlanabilmesi ve uzun vadede partimize kazandıracaklarının hatırlanması lazımdı. Bunları yapamadık ve netice itibariyle de bu kongre salonunda toplandık. Sayın genel başkanımız, milletimize verdiği sözün gereği olarak aday olmayacağını açıklamak suretiyle, bu kurultayın zeminini oluşturdu.”

“KOLAY GÜNLER BEKLEMİYOR BİZİ”

Üç adayın tarihi bir sorumluluk üstlendiğini dile getiren Dervişoğlu, diğer adaylar Koray Aydın ve Tolga Akalın’dan bahsederken biri ağabeyim biri kardeşim ifadelerini  kullandı. Dervişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “ Kolay günler beklemiyor bizleri. Sadece kongre yapmayacağız, bu kongre ile İYİ Parti'nin yaralarını saracağız. Biliyorum derdimiz var, biliyorum kırgınlıklarımız var. Birleşmeli ve aşmalıyız. Onun için geliyoruz. Bu ülkede partimizi bekleyen ne kadar problem varsa, aslında emin olunuz ki, o problemler Türkiye'yi bekleyen problemlerdir. İYİ Parti'nin kurulduğu gün hangi problemler varsa, bugün katlanarak büyümek suretiyle önümüze gelmiştir. Bu, İYİ Parti'nin varlık gerekçesinin hala devam ettiğinin bir göstergesidir. İşte onun için diyoruz, İYİ Parti'nin güneşi asla sönmeyecektir.”

Destici'den İYİ Parti’ye 'hayırlı olsun' ziyareti Destici'den İYİ Parti’ye 'hayırlı olsun' ziyareti

Fotoğraf: Muhammed Ali YAHŞİ 

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI