Türkiye’nin ev sahipliğinde 23-27 Ocak 2024 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek 2024 CEV U20 Avrupa Şampiyonası 1. Raunt Elemeleri’nde sahne alacak 20 Yaş Altı Kadın Milli Takımı’nın baş antrenörü Gökhan Durmaz ve takım kaptanı Eylül Durgun, Milli Takım’ın kamp süreci ve 1. Raunt Elemeleri hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

“HAZIRIZ”

Başta Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ olmak üzere Türkiye Voleybol Federasyonu’nun kamp süreci boyunca Milli Takım’a ihtiyaçları olan her şeyi sağladıklarını ifade eden baş antrenör Gökhan Durmaz, “2 hafta boyunca güzel bir kamp süreci geçirdik. Hazırız" dedi.  

Durmaz, “İlk rauntta, kendi evimiz olan Ankara’da şampiyon olup Avrupa Şampiyonası’na direkt katılmayı hedefliyoruz. Ankara seyircisini Beştepe’ye bekliyoruz. Bizden desteklerini esirgemesinler” ifadelerini kullandı.

“TARAFTARIMIZIN DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Geçtiğimiz yıl FIVB U19 Kızlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nda iyi bir enerji yakaladıklarını ve bu enerjiyi Avrupa Şampiyonası 1. Raunt Elemeleri’ne de taşıyacaklarından emin olduklarını ifade eden 20 Yaş Altı Kadın Voleybol Milli Takım Kaptanı Eylül Durgun, “Turnuvaya en iyi şekilde çıkacağımızı düşünüyorum. Taraftarımızın desteği de bizim için çok önemli. Çünkü onları yanımızda hissedersek, Türkiye’nin ruhunu birlikte ortaya koyarsak turnuvadan iyi bir derece çıkaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: Muhammed Ali YAHŞİ