7. yüzyılda Bizanslılar tarafından inşaa edilen ve 1200 yıldır afetlere, savaşlara karşı direnen Ankara Kalesi’nin duvarları, şimdilerde ise sorumsuz kişilerce hedef alınıyor. Başkent turizminin en önemli noktası ve kentin simgelerinden olan Ankara Kalesi’nin duvarlarına yapılan çirkin karalamalar, ziyaretçiler tarafından da tepkiyle karşılanıyor. Sosyal medya kullanıcı adı, isim ve tarih gibi yazılarla bu denli önemli bir yapıya zarar verenlere karşı nasıl bir önlem alınacağı merak ediliyor.

KÜLTÜREL MİRASIN ÜZERİNDE AŞK YAZILARI

1200 yıllık kültürel mirasın üzerinde yer alan Instagram kullanıcı adı, aşıkların isimlerinin baş harfi ve "Kokidolar buradaydı" gibi yazılar görenleri hayrete düşürüyor.

GEÇMİŞTE DE BENZER VAKALAR YAŞANDI

Ankara Kalesi 2015 yılında da benzer çirkin görüntülerle haber konusu olmuştu. Kale duvarlarına yazılan yazılar, kale içerisinde yakılan ateşlerden kalan sis ve kül kalıntıları, gözetleme kulelerinin tuvalet olarak kullanılması gibi çirkin saldırılarla gündeme gelen Ankara Kalesi'ni temizlemek için Kent Estetiği Dairesi ekipleri,  2 ton kumlama malzemesi, 1.5 ton temizleyici madde kullanmıştı.

Kahramankazan'da öğrenciler defilede atık malzemelerden yaptıkları kıyafetleri sergiledi Kahramankazan'da öğrenciler defilede atık malzemelerden yaptıkları kıyafetleri sergiledi


 

Kaynak: Muhammed Ali YAHŞİ