Muhammed Ali YAHŞİ

Ankara'nın başkent oluşunun 100. Yılı nedeniyle İyi Parti Ankara İl Başkanlığı '13 Ekim Ankara’nın Başkent Oluşu' programı düzenledi. 12.30'da Hacı Bayram Veli Camii'nde cuma namazı kılan partililer, namazın ardından Ulus Atatürk Heykeli önünde toplandı. İyi Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım'ın Atatürk Heykeline çelenk bırakması sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından partililer ile birlikte 1. Meclis'e yürüyen Yıldırım, meclis önünde yaptığı basın açıklamasında "Millî Mücadele’nin sevk ve idare merkezi olarak üstlendiği fiilî başkentlik sorumluluğunu Kuvâ-yı Milliye ruhuyla ifa eden Ankara’nın resmen başkent ilan edilişinin 100. yıldönümünü idrak ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olma onurunu layıkıyla taşıyan Ankara’nın başkent oluşunun yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara’nın başkent olmasına ve imarına hizmet etmiş bütün devlet adamlarımızı ve şehitlerimizi minnet, rahmet, şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Bolat: Fahiş fiyatta cezaları arttırdık, kapatma cezası da uygulanacak Bolat: Fahiş fiyatta cezaları arttırdık, kapatma cezası da uygulanacak

"ANKARA 20 YILLIK DÖNEMDE SÜREKLİ KAN KAYBEDİYOR"

İyi parti mensupları olarak Cumhuriyetin 100. Yılının idrak edildiği bu sene içerisinde ilk günkü heyecan, şevk ve azimle Ankaramıza hizmet etmek için yola çıktıklarını belirten Yıldırım Ankaralılara seslenerek, "Maalesef başkentimiz 20 yıllık dönem içerisinde sürekli kan kaybediyor, finansal kurumlar teker teker İstanbul’a taşınıyor. Sizlere soruyorum; Hangi ülke vardır ki Merkez Bankası başkentinin dışında olsun? Bu da yetmezmiş gibi, kamu bankalarının tamamının merkezi İstanbul’a taşınıyor, mevcut eğitim ve sağlık altyapısını güçlendirecek projeler geliştirilmiyor ve şehrin mimari dokusu her geçen gün daha fazla tahrip oluyor. Raylı sistemler yeterli hızda gelişmiyor, özellikle merkezi bölgelerde trafik sorunu gün be gün kendisini daha fazla hissettiriyor. Havalimanı ile şehrin arasında raylı sistemler inşa edilebilmiş değil. Uluslararası havalimanına sahip olmamıza rağmen, yeterli sayıda uluslararası uçuş gerçekleşmiyor. Spor kulüplerimiz, özellikle alt liglerde oynayan takımlarımız, yeterli tesislere, uygun stadlara sahip değil. Kültür kurumlarına yeni halkalar eklenmiyor, yeni tiyatro sergi ve gösteri alanları açılmıyor, Ankara her geçen gün kan kaybediyor" dedi.

"KÜLTÜREL DOKUMUZ TAHRİP OLUYOR"

Şehir yoksulluğunun her yerde görüldüğünü ve derin yoksulluk ağları oluştuğunu belirten Yıldırım, "Ekonomi krizin yükü toplumun sosyo-ekonomik bakımdan en alt kesimlerinin sırtına yükleniyor. Sığınmacılar, Suriyeliler, Afganlar şehrin belirli mahallerinde gettolaşıyor. Kontrolsüz göç mahalle içerisinde, mahallelerin oluşmasına sebebiyet veriyor.Kültürel dokumuz tahrip oluyor. Ankara'nın bu kötü gidişatına bir dur dememiz lazım, bunun için çok çalışmamız lazım. Ev ev sokak sokak insanımıza ulaşmamız lazım, çok çalışacağız, size söz en çok da ben çalışacağım" ifadelerini kullandı.

"YENİ BİR YOL BULACAĞIZ"

"Zorluklar bizi yıldıramaz, mücadele azmimizden hiç bir şey kaybettiremez" diyerek partililere seslenen Yıldırım, "Ankara için, ülkemiz için ya yeni bir yol bulacağız ya da yeni bir yol açacağız. Birlikte başaracağız, birlikte güzel yarınlara yürüyeceğiz. Türk milleti yeni bir nefes, yeni bir soluk bekliyor. Bu vesileyle Ankaramızın başkent oluşunu bir kez daha kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Editör: Ezgi Bardakçı