Institut français Türkiye, Çevre ve göç jeopolitiği alanında uzman olan Prof. François Gemenne’i konuk ediyor. 

Konferanslar Institut français Türkiye’nin CNRS işbirliği ile başlattığı « Akdeniz, Baskı Altında Bir Deniz » adlı etkinlik dizisi kapsamında 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde İstanbul ve Ankara'da  gerçekleşecek.

Kadınların hikâyeleri, Uçan Süpürge'de anlatılıyor Kadınların hikâyeleri, Uçan Süpürge'de anlatılıyor

Akdeniz, Baskı Altında Bir Deniz hakkında

Institut français Türkiye, 2025 yılında Fransa’nın Nice şehrinde yapılacak Birleşmiş Milletler Okyanus Zirvesi ve 2026’daki “Akdeniz Sezonu” öncesinde deniz biyoçeşitliliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Akdeniz, Baskı Altında Bir Deniz” başlığı altında bir seri konferans, atölye ve sergi etkinliği düzenleyecek. Etkinlik dizisi mültidisipliner bir bakış açısıyla kıyı bölgesi yönetişimi, iklim sorunları ve biyolojik çeşitlilik kaybı ile ekolojik çöküşün sosyal sonuçlarını ele almayı amaçlıyor.
“Akdeniz, Baskı Altında Bir Deniz” etkinlik dizisine Fransa’dan ve Türkiye’den Franck Courchamp, François Gemenne, Gilles Boeuf, Antoine Aiello, Frédérique Chlous, Madeleine Cancemi ve Edouard Bard, Koray Yılmaz, Mustafa Yücel, Selcan Serdaroğlu, Levent Kurnaz gibi ekoloji ve çevre alanlarında önde gelen bilim insanları, yerel yönetimler ve STK temsilcileri konuk olacak.

Institut français Türkiye tarafından CNRS ve Adım Adım Sıfır Atık Derneği işbirliği ile düzenlenecek söyleşilere katılım ücretsiz, kayıt zorunludur. Söyleşiler, Türkçe simültane çeviri ile gerçekleşecektir.

François Gemenne & Zeynep İnanç
7 Mayıs Salı, 19.30
Institut français Ankara
Kayıt : https://www.ifturquie.org/etkinlik/la-mer-mediterranee-sous-pression-francois-gemenne/  

Prof. François Gemenne ile röportaj talebiniz için [email protected]

Muhabir: İrem AKBAY