Başkanlık sistemi dendi… Güven tazeleme dendi… Güçlü Türkiye için dendi… Halk da 'devam' dedi! Başkanlık olsun, güven tazelensin her şey daha güzel olsun… 24 Haziran'dan hızla uzaklaşıyoruz… Beraberinde ne devlette, ne de vatandaş da bir güçlenmeyi henüz hissedemedik. Hissettiğimiz fiyat artışları…

Ekonomi yerlerde,

Enflasyon hedefi yılsonu için yüzde 8'den yüzde 13'e revize edildi Merkez Bankası tarafından. Yine çift rakamlı enflasyon günlerine doğru 'devam'…

Dolar yokuş yukarı 'devam'… 1 Dolar=4,934 TL dün itibariyle. (Yazıya başladığımda 4,928 TL idi, yazımı bitirdiğimde 4,934 TL oldu)

Zamlar; simit, ekmek, yumurta, doğalgaz, elektrik yine yukarı doğru 'devam'… 8 ayda elektrik fiyatlarındaki artış; konutlar için yüzde 22 olurken, diğer tarife gruplarında yüzde 25'i de aştı. Elektrik Mühendisleri Odası'nın (EMO) hesaplamasına göre; bir ailenin 230 kilovat saatlik asgari tüketim için aylık ödemesi gereken elektrik faturası 94.75 liradan yüzde 22 artışla 115.62 kuruşa çıktı.

Sanayi aboneleri için ise yüzde 14'lük zamla yılbaşından itibaren kümülatif olarak yapılan elektrik fiyat artışı yüzde 26.7'ye ulaştı. Buyursun sanayici üretim yapsın bu elektrik maliyetleriyle… Ticarethanelerde durum daha da vahim; 2017 sonu ile karşılaştırıldığında elektrikte yüzde 27'yi aşan bir tırmanış söz konusu. Kepenkler inmesin bakalım bu koşullarda nasıl inmeyecekse?

Sonrası da gelecek elbette…

Güçlü Türkiye'nin 12 milyon emeklisinin 4 milyonu çalışmak zorunda DİSK'in raporuna göre. Başka seçeneği de yok bizim emeklimizin. Çoluk çocuk okumuş olsa da iş yok ve bizim emeklimiz çalışmazsa geçim de yok...

2003 yılında çalışan ve iş arayan emekli sayısı 1,5 milyon. 2017 yılında ise bu sayı 4 milyona ulaşmış. Emeklilik sonrasındaki çalışma koşulu ise; düşük ücretli, sigortasız kaçak çalışmak…

'Çalışmaya mahkumuz, emekli maaşı salataya maydonoz olmaz' diyor emekli… Sefa değil, sefalet olmuş emeklilik geldiğimiz noktada.

Güçlü Türkiye için esnafı, sanayicisi hep birlikte 'devam' dedi…

Esnaf bugünlerde her zaman olduğu gibi borçlarını yapılandırmaya 'devam' ediyor.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, cari açığın düşmesi için topyekun seferberlik ilan edilmeli diye uyarıyor… 81 milyonun tüketim tercihlerini gözden geçirmesi gerektiğinin önemini vurguluyor… Tüketici enflasyonunun ise yüzde 15 seviyesine geldiğine değiniyor Özdebir ve daha da yukarı çıkabileceği endişesini dile getiriyor. Özdebir'in hatırlattığı diğer gerçek ise işletmelerin çoğunun Ticaret Kanunu'na göre batık durumda olması…

'Güçlü' Türkiye'nin eğitimde geldiği nokta ise üniversite sınavlarına giren öğrencinin, 40 matematik sorusundan dördünü dahi yapamadığı gerçeği…

Terörümüz de 'devam'… Hergün yeni bombalar, yeni tuzaklar…

Şimdilerde bir de ABD krizi var 'Güçlü' Türkiye'nin… Papazını istiyor Başkan Trump. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Trump'ın bu konuda çok ciddi olduğunu ifade ediyor…

Trump Papazını istiyor, Dolar tırmanmaya 'devam' diyor…