UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu etabının ilk ayağında Fenerbahçe ile Union Saint-GilloiseUnion Saint-Gilloise, Anderlecht Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. 23.00'te başlayacak mücadele EXXEN platformu üzerinden naklen yayınlanacak. Zorlu maçta Portekizli hakem Joao Pinheiro düdük çalacak. Hakem Pinheiro'nun yardımcılıklarını Bruno Jesus ile Luciano Maia üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Miguel Nogueira olacak.

Tarihte daha önce karşı karşıya gelmeyen iki takım, kozlarını ilk defa bu maçta paylaşacak. 

Bodrum FK final için ilk maçta Bodrum FK final için ilk maçta

FENERBAHÇE GRUPTAN LİDER ÇIKTI

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne H Grubundan katılan ve aldığı 4 galibiyet 2 mağlubiyet ile 12 puan toplayarak grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, son 16 turunda Union Saint-Gilloise eşleşti.

Grup aşamasında 3 deplasman maçına çıkan sarı-lacivertliler bunlardan ikisini kaybederken bir tanesinden galibiyet ile ayrıldı. 

Süper Lig'de Galatasaray ile şampiyonluk mücadelesi veren İsmail Kartal’ın öğrencileri, Hatayspor deplasmanından 2-0’lık galibiyetle ayrılmıştı.

Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci ve Joshua King’in sakatlılarından dolayı forma giymesi beklenmezken Luan Perez’in durumu maç saatinde kesinlik kazanacak. 

UNION 7 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Çıktığı son 7 resmi müsabakada 5 galibiyet, iki mağlubiyet alan Union Saint-Gilloise kendi evinde ise 12 maçtır yenilgi yüzü görmedi.

Normal sezona Uefa Avrupa Ligi E Grubundan başlayan ve 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak topladığı 8 puanla Konferans Ligi play-off turuna kalan Belçika temsilcisi, play-off turunda ise kendi evinde 2-2 berabere kaldığı Frankfurt’u deplasmanda 2-1 yenerek Fenerbahçe’nin rakibi olmuştu.

Belçika Ligi’nde de şampiyonluğun favorilerinden olan Union 68 puanla lider durumda bulunuyor. 

Union’da sakatlığı devam eden Ekvator’lu oyuncu Kevin Rodriguez bu maçta forma giyemetecek.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ