İstanbul Sanayi Odası'nın 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın sonuçlarına göre Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' arasına Ankara'dan 20 firmanın girdiği belirtildi. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu, bu firmalardan 7'sinin Ankara'daki organize sanayi bölgelerinde üretim yaptığını ifade etti.

'MARKALARIMIZIN BAŞARILARI SÜRECEK'

ORSİAD Başkanı Nedret Yener, şöyle devam etti: 'ASAŞ Ambalaj Baskı San. ve Tic. A.Ş., As Ofis Damızlık Yumurta Yem Gıda San. ve Tic. A.Ş., Erkunt Sanayi A.Ş., İşbir Sünger Sanayi A.Ş., Mikropor Makina San. ve Tic. A.Ş., Özdoğu İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti., Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat San. Tic. A.Ş., Mikropor Makina San. ve Tic. A.Ş., Çamsan Poyraz San. ve Tic. A.Ş., Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş., Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş., Baştaş Hazır Beton San. ve Tic. A.Ş., Seğmen Kardeşler Gıda Ür. ve Amb. San. A.Ş., Panelsan Çatı Cephe Sistemleri San. ve Tic. A.Ş., İBA Kimya San. ve Tic. A.Ş., Akdaş Döküm San. ve Tic. A.Ş., FNSS Savunma Sistemleri A.Ş., Ankara Un Sanayi A.Ş., Alimar Makina San. ve Tic. A.Ş. ve Panda Alüminyum A.Ş.'lerimiz üretimden satışlara göre en büyük 500 kuruluş arasında yer almıştır. Şehrimizin ve ülkemizin gururu, hepimizin gözbebeği olan bu kuruluşlarımızın sayısının artması ortak temennimizdir. Ülkemiz ekonomisine sağladıkları katma değerle, milli ve yerli üretimleriyle Ankara'nın markası olan işletmelerimizin önümüzdeki yıllarda da başarılarını sürdüreceklerine inancımız tamdır.'

'ÖNCEKİ YILLARA GÖRE GERİLEDİ'

ORSİAD Başkanı Nedret Yener, İkinci 500'e Ankara'dan giren firma sayısının önceki yıllara oranla gerilediğini de söyledi. Başkan Yener, 'Ankara'nın bir sanayi şehri olduğunun ama aynı zamanda yatırımcı çekmesi gerektiğinin farkındayız. Yüksek teknolojili ve katma değeri yüksek ürünler üreten firma sayısı mutlaka artmalı, yatırım ortamı iyileştirilmeli, kuruluşların ağır finansman yükü hafiletilmelidir. Beklentimiz yeni hükümet sistemiyle birlikte, özellikle ekonomi alanındaki yapısal reformların ivedilikle yaşama geçirilmesidir. Yeni ekonomi yönetimimizin bu yöndeki açıklama ve tavırları umudumuzu güçlendirmektedir. Yatırım ve üretim artışı enflasyon ve işsizlikle mücadelede de en önemli argümanlardır. İşsizliğin yeniden tek haneye düşmesine sevinirken, bunun sürdürülebilir olması hatta daha da gerilemesi için reel olarak üreten ekonomiye gereksinim vardır. ORSİAD olarak biz de OSTİM'deki, İvedik ve Sincan OSB'lerdeki üyelerimizle birlikte yatırım ve üretimde, Ankara'nın sanayide hak ettiği noktaya taşınması konusunda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz' değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi