Muhammed Ali YAHŞİ

Cumhuriyet'in 100. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Ressam Deran Karabay ise Cumhuriyet’in 100. yılını çizdiği Atatürk resmi ile kutladı.

Tandoğan kapısının yanında bulunan Gençlik Caddesi üzerindeki kaldırıma tuvalini kuran Karabay, resmini çizerken Anıtkabir'i ziyarete gelen vatandaşlardan da büyük ilgigördü.

Geçen sene Kasım ayında resim çizmeye başladığını belirten Karabay, “Tarihe adını altın harflerle kazımış bir siyasi liderin resmini yapmaktan çok büyük gurur duyuyorum. 100. Yılda da hala hepimiz tarafından hatırlanıyor olması benim çok anlamlı ve gurur verici” dedi.

ATATÜRK BİR YAŞAM TARZI

“Otomobil ihtiyacı olanlar bir an önce alışverişini tamamlamalı” “Otomobil ihtiyacı olanlar bir an önce alışverişini tamamlamalı”

Daha renkli bir resim yapmayı tercih ettiğini ancak son zamanlarda yaşanan savaş, deprem ve felaketlerden ötürü koyu tonlarda bir Atatürk tablosu yaptığını ifade eden Karabay, “. Bu yüzyıl aslında bizim için çok anlamlı, köklü ve güzel. Aynı zamanda acı çektiğimiz bir geçmişi var özellikle son zamanlarda. Bunun için nispeten biraz daha karamsar ama tebessümü yeter. Gözünün içindeki o ince tebessüm bizim toparlanmamız, kendimizi iyi hissetmemiz için yeter” diye konuştu. Daha önceleri hayvan figürleri çizdiğini ve ilk defa insan resmi yaptığını söyleyen Karabay, şunu açıkça söyleyebilirim Atatürk bir insan değil Atatürk bir fikir. Atatürk bir yaşam tarzı. O yüzden yaşam tarzımı yansıtmak istedim” dedi.

Editör: Ezgi Bardakçı