CHP lider Özel’den ‘1. Parti’ vurgusu CHP lider Özel’den ‘1. Parti’ vurgusu

7 Mayıs 1924’te kurulan Cumhuriyet Gazetesi, bugün Ankara’da 100. yılını kutladı. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen törene gazetenin yazarları, yöneticileri ve emekçilerinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş katıldı.

Whatsapp Image 2024 05 08 At 21.34.55 (1)

Burada bir konuşma yapan Özgür Özel, “Bu gazete hiçbir zaman bir partinin gazetesi olmadı. Bu gazete pek çok çağcıl ve çağdaşlarının aksine iktidar kimde olursa olsun kamunun haber almak hakkını savunmayı, kamunun üstün çıkarını korumayı, esas sorumluluğu önce hakikate sonra da kendisinin okuyanlarına, takipçilerine karşı duyduğunu hiçbir zaman unutmadı” dedi.

100 YILLIK BİR ÇINAR

Ayrıca atanamayan öğretmenlere yönelik de mesajlar veren Özel, “CHP olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ndan bir gün önce tüm atanmayan öğretmenleri, tüm mülakat mağdurlarını, müfredattan endişe duyanları, laik eğitim isteyenleri, çağdaş Cumhuriyet için, çağdaş eğitim talep edenleri İstanbul’da saat 13.00’te Saraçhane Meydanı’na bekliyoruz. Onların sesini duyuracağız. Onları dinleyeceğiz. Onların sesine ses olacağız. Bir büyük mücadelenin ateşini hep birlikte yakacağız” diye konuştu.

ABB Başkanı Yavaş da yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Gazetesi’nin 100. yaşını kutlayarak, “Cumhuriyet gazetesinin bir anlamı daha var. Artık ülkemizin ve Ankara'mızın tarihi kültür mirası haline gelmiştir. 100 yıllık bir çınar. Bizim artık ilelebet korumamız gereken bir kültür mirasıdır. Ben emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ve nice 100 yıllara diyorum” dedi.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU