Tüm işlerini, isimlerindeki gibi 'kumpanya' duygusuyla üreten Semaver Kumpanya'dan, Moliere'in kült eseri 'Cimri'ye dinamik, neşeli ve öğretici bir yorum… Deneyimli tiyatro insanı Tansu Biçer'in yönettiği oyunda kuşağının en başarılı oyuncularından Serkan Keskin 'Harpagon' performansıyla seyirci karşısına çıkıyor. Sezin Bozacı, Ahmet Kaynak, Hakan Atalay gibi deneyimli oyuncuların yer aldığı 13 kişilik kadroyla sahnelenen oyun yedi sezondur kapalı gişe sahneliyor.

'Dünyadaki insanların en az insan olanı; yeryüzündeki canlıların en katı yüreklisi, pintilerin en pintisidir. Onun sevmesinden kuru, onun okşamasından kısır bir şey olamaz. Vermek öylesine zoruna gider ki, selam bile vermez kimseye, onu bile alır; yalnız alır...'

Böyle betimliyor onu tanıyanlar Cimri'yi… Peki kimdir bu Cimri? Gerçekten de dedikleri kadar acımasız, katı yürekli, pinti ve kötü müdür? İnsan doğuştan mı böyle olur? Sadece yazılmış bir karakter midir? Etrafımızda var mıdır böyleleri? Nasıl bir şey olurdu böylesi bir insanla yaşamak?

17'nci yüzyılda yaşamış Fransız komedya yazarı Moliere ölümsüz eserinde belli bir zümreye bakmakla bir genelleştirmeye bakmak arasındaki pencereden, birçok insana ve aileye bakıyor, önümüze garip rastlantılar seriyor.

2-3 Şubat 20:00

Meb Şura Salonu

Kaynak: Dilek ŞAHİN