CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, en son 2019 yılında toplanan Çalışma Meclisi’nin bu yılki toplantı tarihinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne denk getirilmek istenmesini eleştirdi. Taşcıer, yasanın açık bir şekilde Çalışma Meclisi’nin her yıl toplanması gerektiğini belirtmesine rağmen buna uyulmadığını belirterek, “Çalışma Meclisi’nin toplanıp toplanmaması iktidarın keyfine göre karar verebileceği bir konu değil” dedi.

ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLAR VAR

Çalışma hayatında çözülmesi gereken çok büyük sorunların bulunduğunu savunan Taşçıer, sözlerini şöyle sürdürdü:

Gürer: Tarım sektöründe kadın istihdamı artırılmalıdır Gürer: Tarım sektöründe kadın istihdamı artırılmalıdır

“Bunlara ortak akılla çare üretmek dışında başka bir çözüm yolu yok, çünkü tarafların istişaresine, karşılıklı oturup uzlaşmasına, diyaloğa ihtiyaç var. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışındaki AKP iktidarı için tabi bunlar çok uzak kavramlar. Göstermelik olarak zaman zaman sembolik süreçler yürütüp sorunları çözüyormuş gibi yapıyorlar, ama çözebildikleri bir şey yok. Zaten Meclis bu haliyle sembolik olarak görüldüğü, ‘biz konuları belirledik, şu gün şu saatte gelin’ denildiği sürece ‘dostlar alışverişte görsün’ mantığından başka bir anlama da gelmiyor.”

‘SENDİKALARIN SESİNİ BATIRMAK AMAÇLANIYOR’

Taşçıer, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Çalışma Meclisi toplantısı için 1-2 Mayıs tarihlerini belirlediği ifade ediliyor. Madem böyle bir niyetiniz var, başka tarih mi kalmadı zaten beş yıldır toplamıyorsunuz. Bu tarihin seçilmesinin anlamı ve amacı çok açık; sendikalar, demokratik kitle örgütleri 1 Mayıs’ta alanlarda olmasın, Saray’da dört duvar arasında seslerini bastıralım” dedi.

Muhabir: Merve Us Acıoğlu