CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Yüksek Seçim Kurulu'na gelerek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin "tam kanunsuzluk" başvurusunda bulundu. Başvuru sonrası YSK önünde açıklama yapan Özel, seçim sonuçları üzerinden YSK'ya tepki göstererek “Şimdi iş YSK’nın önündedir. Geçen sefer itiraz ettiğimizde saymama kararı hukuki değil siyasiydi. Çünkü AKP isteyince sayıyorsun. Ama bugün onlara 3 bin 389 ölü seçmenin listesini biz vermişken, yurtdışındakilerin listesini vermişken, tüm kanıtlarımızla tam kanunsuzluk hallerini sıralamışken artık bu vakitten sonra tam kanunsuzluğa, ‘Ben tam kanunsuzluk demedim, görmedim’ diye imza atacak birisi çocuklarına çok doğru bir miras bırakmayacaktır" dedi. Özel ayrıca iktidara da tepki göstererek, "Buraya talimat verenlere söylüyorum: Aklınızı başınıza alın. Bunlar seçmenin vicdanından dönüyor. Size bu aklı verenler size de iyilik yapmıyor. Ülkeye hiç iyilik yapmıyor. Hatay’a hiç iyilik yapmıyor” ifadesini kullandı.

'BİR KERE DEĞİL 8 KERE İPTAL EDERSİNİZ'

Özel, açıklamasının devamında özetle şunları söyledi:

"Eğer 2019 31 Mart İstanbul seçimleri iptal edildiyse, bizim başvurumuzla Hatay seçimleri 8 kez iptal edilebilir. İstanbul Büyükşehir seçiminin iptal gerekçesini okuyun, elimizdeki kanıtları okuyun, bu seçimi bir değil 8 kere iptal edersiniz. Kısaca bilgi verecek olursam, öncelikle kanuna aykırı olarak emniyet görevlilerinin ve zabıtaların seçim kurullarında görev yaptıkları, sandık kurulu başkanı oldukları ve memur üye olarak görevlendirildikleri ortadadır. Sabittir. Açıktır. Hal tam kanunsuzluk halidir.”

'ÖLÜ SEÇMENLER OY KULLANMIŞTIR'

Fatih Erbakan: İsrail ile ticaretin durdurulması son derece önemli Fatih Erbakan: İsrail ile ticaretin durdurulması son derece önemli

“İkinci ve önemli hususumuz. Hakkında kısıtlılık kararı bulunan 108 seçmeni biraz önce YSK’ya verdiğimiz dilekçenin ekinde sunduk. Ayrıca 3 bin 389 ölü seçmen seçimlerde oy kullanmıştır. Bununla ilgili kanıtlar torbaların, çuvalların içinde YSK’nın adalet dağıtacağı adalet terazisine konmak üzere beklemektedirler. CHP aleyhine sayım kararı alındığında, ‘Aradaki farktan çok geçersiz oy var, bakmalıyız’ demişlerdi. Aradaki farkın 15 katı geçersiz oy var. Kanuna göre geçersiz oyların ne için geçersiz olduğu mutlaka yazılmalıdır. Yazılmamıştır. Durum tam kanunsuzluk halidir."

Muhabir: Merve US ACIOĞLU