Nursel DİLEK MANAVBAŞI
‘İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı’ sloganıyla yola çıkan CHP 38. Olağan Kurultay’ında genel başkan adayı Özgür Özel adaylık konuşması için  kürsüye çıktı. ‘Değerli yol arkadaşlarım genel başkanım, Ecevit’in Zonguldağı’na, Genel Başkanımızın Tunceli’sine Dersim’ine Divan Başkanımızın Trabzonu’na selam olsun’ diyerek sözlerine başladı.

Gürer: Tarım sektöründe kadın istihdamı artırılmalıdır Gürer: Tarım sektöründe kadın istihdamı artırılmalıdır

Ardından yakın zamanda tutuklanan  gazetecileri hatırlatarak, Tolga Şardan’a, Can Atalay’a, Osman Kavala’ya selam söyledi.  Özel’in HDP eski genel Başkanı ‘Selahattin Demirtaş’a selam olsun.’ demesi dikkat çekti. 

“BAYKAL’IN ECEVİT’İN İSMET PAŞA’NIN ATATÜRK’ÜN PARTİSİYİZ”

Genel Başkan adayı Özel, ‘Biriz hep beraberiz’ diyerek sözlerini eski genel başkanlarına atıfta bulunarak şöyle sürdürdü: “Deniz Baykal’ın partisiyiz. Milliyetçiliği sokak duvarlarına değil Kıbrıs’ın beş parmak dağlarına yazan Bülent Ecevit’in partisiyiz. Biz ülkemizi çok partili rejimle tanıştıran Lozan kahramanı İsmet Paşa’nın partisiyiz. ‘Vücudum elbet birgün toprak olacaktır’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz.” dedi.  

14 Mayıs seçimlerine değinen Özgür Özel, CHP’nin seçim kaybının faturasının Kemal Kılıçdaroğlu’na kesilmesini eleştirdi. Özel: “Hesabı neden sadece Kemal bey ödüyor' deniliyor. Hesabı ne Kemal Bey ödüyor, ne Özgür Özel. Ancak hesabı dünyanın en güzel ülkesinde yaşadığı halde dünyanın başka ülkelerinde hayal kuran gençlerimiz ödüyor. Cumhuriyet yas tutma rejimi değildir. Marifet yas tutulacak acıları bitirecek, yas tutan yaşlı gözlerin yaşını silmek. Anaları da çocukları da babaları da güldürmektir Cumhuriyet.”

“BOYNUNU BÜKTÜKLERİMİZDEN HELALLİK İSTİYORUZ”

Özgür Özel’in konuşması sık sık CHP’li gençlerin sloganıyla kesildi. Özel, seçim yenilgisini hatırlatarak “Sokağın sesini duymazdan gelemeyecek yüreklerimiz, umutsuzluğa kapılmayacak delegelerimiz var. Biz altı okumuzdan mahcup olmayacak, sokaktan ve meydandan korkmayacak bir parti anlayışına hızla evrilmek durumdayız. Biz kaybedilen seçim sonrası hiçbir şey olmamış gibi davranılmasına, hatta bu ağır yenilginin sorumluluğunun alınmamasına karşı çıkanlarız. Bir yolculuktayız, bu ‘Sana Söz' deyip yola çıkıp boynunu büktüklerimizden helallik isteme yolculuğudur” ifadelerini kullandı.

“İLK İŞİM SAĞCI DANIŞMANLARIN ODASINI BOŞALTMAK”

Sözleri CHP’li gençlerin sloganlarıyla kesilen Özel, tribünlere seslenerek, “Gençler, canımı isteyin. Şu duruma düşürmeyin. CHP’de bu kadar önemli bir konuşmada siz genel başkan adayını konuşturmazsanız sanarlar ki Kemal Bey eksik yaptı da siz toparlıyorsunuz. Konuşanı susturmak bizim işimiz değil, sakin olun” yanıtını verdi. Bunun üzerine divan başkanlığı görevini üstlenen Ekrem İmamoğlu sahneye çıktı ve ortamı sakinleştirdi.

Genel Başkan adayı Özel, seçilirse ilk işinin genel merkezde sağcı danışmanların odasını boşaltmak olduğunu söyledi. Özel: “Nereden geldiği belli olmayan, sağcı danışmanların bulunduğu odaları ve katları boşaltacağım. Sağcı danışmanlardan boşaltılan katlarda il ve ilçe başkanlarına yer tahsis edilecek. Sağcı, kerameti kendinden menkul danışmanlara değil, örgüte yer açacağız.” 

Editör: Sezer Ç.