CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu ile birlikte Etimesgut Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Yavaş, “Sizlerin parasını kendi paramız gibi harcıyoruz. Alın terinizle belediyeye verdiğiniz paralar gerçek ihtiyaç sahiplerine gidiyor. Ve her mekânda hesabını veriyoruz” dedi.

Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu ile birlikte Etimesgut Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışını gerçekleştirdi. Vatandaşların katılımıyla gerçekleşen SKM açılışında konuşan Yavaş,  Ankara’da ‘Ben yaptım oldu dönemi bitti’ dedi. Konuşmasında sadece Ankara halkının gerçek ihtiyaçları için çalıştıklarını vurgulayan Mansur Yavaş,  “Kent konseyimizde 1800’ün üzerinde sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte projeler yaparak, onların onayıyla çalıştık. Üniversiteler, meslek odalarıyla birlikte çalıştık.  Ben yaptım oldu dönemi bitti. 4 binden fazla ihalemizi canlı yayınladık. Bunların hepsini herkes gördü. Yetmedi tüm harcamalarımızı belediyemizin web sayfasında kuruşuna kadar görüyorsunuz. Hesap veriyoruz. Bütçe hazırlarken vatandaşa soruyoruz. Sayıştay raporlarını açıklıyoruz. Hiçbir şeyden çekinmiyoruz. Bugünler hesap verme zamanı. Başkaları gibi ‘Ben de hesabımı öbür dünyada veririm’ demiyoruz. Çünkü bu dünyada hesabını veremeyen asla öbür dünyada da hesabını veremeyecek demektir” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ İSTASYON CADDESİ OLDU”

Etimesgut’ta gerçekleştirdikleri hizmet ve projelerden örnek vererek, İstasyon Caddesi’ne işaret eden Yavaş, 25-30 yıldır 3 tane Başbakan, 1 Cumhurbaşkanı, Belediye Başkanları, Bakanlar… İstasyon Caddesi için her seçimden önce geldiler ‘Burayı çözeceğiz’ dediler. Çözmek bize nasip oldu. Önceliğimiz Sincan ve Etimesgut’un  bu çilesini bitirmek oldu. Görülmez diye yapılmayan ve buralarda sel baskınları ortaya çıkıyordu onları ortadan kaldırdık.’ dedi.  Ankara halkının parasını kendi paralarını harcamayacakları hiçbir projede kullanmadıklarını belirten Yavaş, Sizlerin parasını kendi paramız gibi harcıyoruz. Alın terinizle belediyeye verdiğiniz paralar gerçek ihtiyaç sahiplerine gidiyor. Ve her mekânda hesabını veriyoruz. Parklara, kavşaklara ne hizmet yapıyorsak kaç paraya mal olduğunu açık açık vatandaşa duyuruyoruz. Artık muhafazakâr kesime bile kabul ettirilen, kul hakkını adeta göz ardı ettiren ‘Çalıyor ama çalışıyor’ felsefesini Ankara’nın kaldırımlarının dibine kadar gömdük. İsraf edecek paramız yok. Bu paralar kolay kazanılmıyor. Halkın alın terinden gelen paralar bunlar. Dolayısıyla nerede ihtiyaç var oraya harcıyoruz diye konuştu.

Afb974C13A8A5A29C897B2D05220501A

 “BAŞKENT KART İLK DEFA ABB TARAFINDAN UYGULANDI”

Başkent Kart’ın Türkiye’de ilk defa Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulandığını belirten Yavaş, üç yıldır da 200 bin aileye doğal gaz desteği verdiklerini kaydetti. Emeklilere desteklerinden de bahseden Yavaş, rakibi Turgut Altınok’un Ankara’da beş bin, İstanbul adayının ise 2 bin kişiye destek olacakları yönündeki açıklamalarına ilişkin şunları söyledi: “

Ankara'da elektrik akımına kapılan çiftçi hayatını kaybetti Ankara'da elektrik akımına kapılan çiftçi hayatını kaybetti

Bize projeleri yok derken İstanbul'daki çorba dağıtmaya başladı. Ben çorba dağıtırken dalga geçiyorlardı. Emeklilere benden başka destek olan yok. Projesi yok diyorlar. İstanbul'daki aday iki bin lira veriyor Ankara'daki beş bin lira verecekmiş. Biz protein yardımı yapıyoruz. 50 bin destek alan aile var Keçiören'de. Sadece yardım 2 bin 500 kişiye yapılmış…  Şimdi bizim yaptıklarımızı yeni bir proje gibi ortaya koyup ‘Biz daha çok vereceğiz’ diye taklit etmeye başladılar.

BEŞİKÇİOĞLU: “İLK DEFA BÖYLE BİR HEYECAN YAŞIYORUM”

CHP’nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı olan Erdal Beşikçioğlu, Atatürk’ün şehri cumhuriyetimizin başkenti Ankara’da yine Atatürk’ün ilçesi Etimesgut’u çağdaş, örnek ve marka bir kent yapacağız” diyerek ilçeyi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kalkındırap, güçlendireceklerini ve büyüteceklerini kaydetti. Ünlü oyuncu çok kez sahneye çımasına rağmen ilk defa böyle bir heyecan yaşadığını belirterek ‘1 Nisan sabahı Angara havasıyla bize eşlik etmenizi isteriz’ diyerek duygularını dile getirdi.

Mahalle mahalle, sokak sokak Etimesgut’u gezdiklerini belirten Beşikçioğlu, “Tüm halkımızla buluşup dertleşiyor, konuşuyoruz. Sıkıntılar var, hepsini biliyoruz. Yıllarca çözülmemiş problemler var, duyuyoruz, hepsini not ediyoruz. Eksik bırakılmış, üzeri örtülmüş sorunlar var, bunların hepsini görüyoruz. Sorun varsa çözüm var. Çözüm sosyal demokrat belediyecilikte… Çözüm birlikte yönetmekte… Çözüm şeffaflıkta… Çözüm hesap verebilir olmakta… Çözüm milletin parasını, milletine harcamakta… Çözüm halkın sofrasına oturabilecek o yüzde sahip olmakta” diye konuştu.

Kaynak: Nursel DİLEK MANAVBAŞI