Muhammed Ali YAHŞİ

Süper Lig’de 35. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu Süper Lig’de 35. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu

Basketbol Kız Gençler Ligi 2. haftası A Grubunda başkent derbisi yaşandı. OGM Ormanspor ile Çankaya Üniversitesi’nin M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu’nda karşılaştığı mücadeleyi Çankaya Üniversitesi 62-40 kazandı. Bu skorla Çankaya Üniversitesi puanını 4'e yükselterek 2. sıraya yükselirken OGM Ormanspor 2. haftayı 2 puanla son sırada tamamladı. Maçın en skoreri Çankaya Üniversitesi’nden Feryal Defne Atlı olurken Ormanspor’dan Şevval Yaman takımına 17 sayı ile katkı sağladı.

İlk çeyreğin ilk dakikalarının ardından Ormanspor‘un boş hücumlarını sayi ile cezalandıran Çankaya Üniversitesi farkı 8’e çıkardı ve çeyreğin ilk molası Ormanspor’dan geldi. Molanın ardından hücumlarda boş dönmeye devam eden Ormanspor’a Çankaya Üniversitesi peşpeşe iki üçlükle yanıt verdi. Ormanspor, 14 e çıkan farkı faulden bulduğu sayılar ile 10’a düşürdü. İki takımın da karşılıklı faullerden bulduğu sayılar ile 10 sayılık fark ilk çeyrekte devam etti. İlk çeyrek 22-12 Çankaya Üniversitesi’nin üstünlüğü ile tamamlandı 

İkinci çeyrekte iki takım da sayı bulmakta zorlandı ve maçın son dakikalarına kadar fark 10 sayı ile sürdü. Çeyreğin sonlarına doğru Ormanspor’un boş hücumlarını Çankaya Üniversitesi sayı ile yanıtlayınca ikinci çeyrekte fark yeniden 14 sayıya çıktı. İkinci çeyreği Çankaya Üniversitesi 33-19 önde bitirdi.

Üçüncü çeyrek seri sayılar ve karşılıklı teknik faullere sahne oldu. Çeyreğe 9-0 ile başlayan Çankaya Üniversitesi’ne Ormanspor 6-0 ile karşılık verdi. Bu serinin ardından karşılıklı sayılarla devam eden üçüncü çeyreği  Çankaya Üniversitesi, 40-36 önde tamamladı. 

Bu çeyrekte Çankaya Üniversitesi oyuncusu İlayda Derman sakatlık yaşayarak oyun alanını sedye ile terk etti.

Ormanspor'un sayı bulmakta  zorlandığı son çeyrekte Çankya Üniversitesi 22 sayıya çıkardı ve maçı 62-40 kazandı.

Editör: Ezgi Bardakçı