Muhammed Ali YAHŞİ

İspanya Basketbol Süper Ligi'nin ezeli rakipleri Real Madrid ile Barcelona bugün karşı karşıya gelecek. WiZink Center’da oynanacak maç 19.30'da başlayacak. Dev mücadele D-Smart - Spor Smart 2'de canlı olarak yayınlanacak.

SON GÜLEN TARAF MADRİD OLMUŞTU

15 gün önce İspanya Süper Kupası Yarı Final maçında karşılaşan iki takımdan gülen taraf Real Madrid olmuştu. Ezeli rakibi FC Barcelona‘yı 80-90 gibi net bir skorla geçerek finale yükselen Madrid, finalde de Malaga’yı 81-88 yenerek kupaya ulaşmıştı.

SON 10 MAÇTA BARCELONA ÜSTÜNLÜĞÜ

İki dev takımın aralarında yaptıkları son 10 maçın 6’sını Barcelona kazanırken, 4’ünden Real Madrid galip ayrıldı.Son 10 maç içerisinde en farklı skor ise İspanya Süper Ligi’nin 27’nci haftasında Barcelona’nın uzatmalarda Madrid’i 97-82 yendiği karşılaşmada gerçekleşti.

Icardi'nin şampiyonluğa inancı tam Icardi'nin şampiyonluğa inancı tam

BARCELONA -  REAL MADRİD MAÇLARINE NEDEN EL CLASICO DENİR? 

Barcelona ve Real Madrid İspanya’nın en büyük iki şehrinin takımıdır. İki takımda son derece büyük ve başarılı olmasından dolayı iki takımın yapacağı maçlara El Clasico denmektedir. Barcelona’nın Katalan bir takım olması, Real Madrid’in ise İspanyol olması iki takımın maçlarının siyasi bir boyutu da olduğunu göstermektedir. 

Editör: Ezgi Bardakçı