Yozgatlı şair, yazar, ressam, heykeltıraş ve birçok sanatçının yanı sıra misafir sanatçıların da eserleri sergilendiği etkinlikte stantları tek tek gezen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Demokrasi örgütlü toplumlarda yeşerir ve güçlenir. Barış, sevgi, kardeşlik de birlikten gelir” dedi.

Ankara Kulübü'nde 'Kına Gecesi' geleneği yaşatılıyor Ankara Kulübü'nde 'Kına Gecesi' geleneği yaşatılıyor

Hemşeri derneklerinin önemine vurgu yapan Yaşar, “Göreve geldiğim günden beri gücüm yettiği kadar hemşeri derneklerini ziyaret ediyorum, onlarla bir araya geliyorum, ihtiyaçlarını soruyorum. Hemşeri derneklerini önemsiyorum. Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu kamplaşmaya karşı en büyük tutkal hemşeri dernekleridir. Sizler hem geleneğinizi yaşatacaksınız, hem doğduğunuz toprakların sorunlarıyla ilgileneceksiniz, hem de doyduğumuz toprak olan Gazi Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği Cumhuriyetin başkenti Ankara’nın sorunlarına eğileceksiniz. Kapım sizlere sonuna kadar açık” dedi.

YDDF Başkanı Mesut Ayvazoğlu da amaçlarının tüm Yozgatlı ressam, şair, yazar, heykeltıraş gibi değerleri bir araya getirmek ve hemşerileri, gönüldaşları ile buluşturmak olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

''Kültür ve Sanat Günleri'' etkinliği  gün içinde yapılan çeşitli etkinliklerle 5 Mayıs Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

G V N 5269

Kaynak: Haber Merkezi