Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak

Bakanlıktan yapılan yazılı düzenlemeye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çocuk politikalarının ve uygulamaların çocuk temelleri ve istişare bildiriminin aktif olarak çalıştırılması anlayışından yola çıkılarak, bu yıl ilk kez 'Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk' uygulamalarıyla 'Çocuk Zirvesi' düzenlendi. TBMM Başkanlığı himayesinde, 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek zirvede; Öğrenciler, akademisyenler, çalışanlar, çocuklar ve öğrenciler yer alacak.

ÇOCUKLARIN GÜVENLİ BİR GELECEĞE HAZIRLANMASI PLANLANMASI

Çocuklar ile ilgili sürekli güncel şiddet takipleri, geniş teknoloji ile dijitalleşen uygulamalar arasında özgürlüğün yeniden tartışmaya açılacağı zirvede, gelişmelerin çocuk politikalarının değişimi için zemin hazırlanacak. Buna ek olarak çocuk alanında etkili bilgi paylaşımının yapılması, çocukların güvenli bir şekilde saklanmasının hazırlanması, sosyal bu sistemlerin genişletilmesi, ulusal platformda yapılan çalışmalar hakkında bilgi ve bilgi paylaşımının da Çocuk Zirvesi'nin kurtarılabilirlerinin arasında yer alması planlanıyor.

RAPOR HAZIRLANARAK KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

Farklı başlıklarda panellerin ve konuşmaların yer seviyesinde zirvede, alanında uzman kişi moderatörlüğünde paneller düzenlenecek, açılışta 'insani krizlerden etkilenen çocuklar' konusu tartışılacak. Bu oturumda, 'göçmen bireylerin eğitimi', 'göçmen ailelerin iç dinamikleri, aile vücudundaki destek sistemleri' ve 'insani krizlerin psikososyal etkileri' ele alınacak.

'Medya ve Çocuk' oturum açma sayfasında; 'medyanın çocuk üzerindeki etkileri', 'medyanın çocuklarına yönelik sorumlulukları', 'çocuklar açısından medyanın pazarlamasının pazarlanması için yapabileceklerimiz', 'çocukların saklandığı medya kullanımında ailelerin ve eğitimcilerin rolü' ve 'çocuklara ilişkin medyadaki haberlerin çocuklar ve toplum üzerindeki etkisi' gibi birçok konu görüşülecek.

'Çocuk ve Gençlerin Geleceğe Dair Beklentileri' oturum açma kaydında; 'toplumsal katılım ve sorumluluk', 'çevresel bilinç ve sürdürülebilirlik', 'dijital dünyada güvenlik ve gözetimlik' ile 'eğitim ve kariyer beklentileri' konuları ele alınacaktır.

Öte yandan çocuk konusunda uzmanların, akademisyenlerin, çocuk sağlıklarının hizmetlerinde rol oynayan oyuncuların de katılımında zirvenin çıktıları rapor olarak hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılacak.

Kaynak: DHA