FIBA Europe Cup final etabı ilk ayağında Bahçeşehir Koleji ile Almanya ekibi NINERS Chemnitz, Messe Chemnitz Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Saat 20.00’da başlayacak müsabaka NTV kanalından naklen yayınlanacak.

Daha önce karşı karşıya gelmeyen iki takım kozlarını ilk defa bu maçta paylaşacak.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ 3 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Çıktığı son üç resmi müsabakadan da galibiyetle ayrılan Bahçeşehir Koleji, Europe Cup final etabının ilk maçında deplasmanda kazanıp İstanbul’a avantajlı bir skorla dönmeyi hedefliyor.

Rey Manaj, Sivasspor'da bir sezonda en çok gol atan oyuncu oldu Rey Manaj, Sivasspor'da bir sezonda en çok gol atan oyuncu oldu

FIBA Europe Cup normal sezonda D Grubunu, ikinci etapta ise L Grubunu lider tamamlayan Kırmızı Ejderhalar, çeyrek final etabında ise ilk maçında 90-80 mağlup olduğu Porto’yu kendi evinde 88-52’lik skorla geçerek adını yarı finale yazdırmıştı. Temsilcimiz, yarı finalde ise deplasmanda 80-81 kaybettiği Varese’yi kendi evinde 81-73’le mağlup etmiş ve finale yükselmişti.

CHEMNITZ EVİNDE İDDİALI

Oynadığı son iki iç saha maçını da kazanan NINERS Chemnitz, Europe Cup final etabı ilk maçını da evinde kazanıp İstanbul deplasmanına önde gitmeyi hedefliyor.

Almanya ekibi, çeyrek finalde Zaragoza’yı dışarıda 98-64 içeride ise 88-52’lik skorla geçmiş, yarı finalde ise kendi evinde 98-73 mağlup ettiği Bilbao’ya 82-73 kaybetmiş ve averaj üstünlüğü ile adını finale yazdıran taraf olmuştu.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ