Ebru APALAK

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, meslek odası olarak kaçak emlakçıları yetkililere şikâyet ettiklerini duyurdu. Akçam, şu ana kadarki şikâyet ve ihbarlarının yüzde 10’unun dikkate alınmadığını belirtti.

Ankara’da 4 bin 135 kayıtlı emlak danışmanının olduğunu aktaran Akçam, belirledikleri 120 kaçak emlakçıyı Ticaret Bakanlığı ve Ankara İl Ticaret Müdürlüğüne bildirdiklerini açıkladı. Geçen yıl tespit ettikleri 21 kişiyi Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’ne, 20 kişiyi Ankara Ticaret il Müdürlüğü’ne, 7 kişiyi çeşitli ilçelerin zabıta müdürlüklerine bildirdiklerini söyledi. Bu yıl ise ATEM’in belirlediği 99 kişiyi Gelir İdaresi Başkanlığı’na, 16 kişiyi Ankara Ticaret İl Müdürlüğü’ne, 4 kişiyi Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğüne ve 2 kişiyi zabıta müdürlüklerine haber verdiklerini kaydetti. Kaçak emlakçılık yapan vatandaşlarla ilgili önlem alınmasını isteyen Akçam, şu ifadeleri kullandı: “Bu konuda biz de meslek odası olarak çok muzdaribiz. Bir an önce kaçak emlakçılık yapan vatandaşlara ciddi bir cezâi müeyyide ve caydırıcı önlemler alınmalıdır. Kaçak olarak bu işi yapan her kim olursa olsun hiçbir zaman taviz verilmemeli ve üzerine gidilmelidir.”

Mansur Yavaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı Mansur Yavaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı

“YETKİ BELGESİ OLMAYANLARA KAÇAK EMLAKÇI DENİR”

Başkentin Mamak ilçesinde piyasa değeri 2.1-2.3 milyon lira arasında değişen dairenin ilânını 3.87 milyon liradan veren emlakçıya kesilen para cezasıyla ilgili medyada yer alan “yetki belgesi olmayan emlakçı” ifadesinin yanlış olduğunu kaydetti. Başkan Akçam “Yetki belgesi olmayanlara kaçak emlakçı denir” dedi.

Emlak sektöründe “kaçak” ve “ayakçı” dedikleri kişilerin her zaman olduğuna işaret eden Akçam, bu kişilerin piyasadan silinmesi yönünde beklentilerinin olduğunu söyledi. Akçam, Ankaralılara şu öneride bulundu: “Bu işi lâyığıyla yapan, bununla birlikte daha önemlisi kendi yaptığı işe önce kendisi saygı gösteren gayrimenkul danışmanları ile çalışmalarını öneriyoruz.”

Editör: Ezgi Bardakçı