Kentlerde hava kirliliğinin asıl nedeni "trafik" Kentlerde hava kirliliğinin asıl nedeni "trafik"

AstraZeneca Türkiye, sürdürülebilirlik taahhüdünün bir parçası olarak Ankara, İstanbul ve İzmir’deki üç ilçe belediyelerine altı tane geri dönüşüm konteyneri bağışladı. Şirketin Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Erdal Kiraz, yaptığı açıklamada sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeye önem verdiklerini söyledi.

AstraZeneca Türkiye ile Çevre Koruma ve Ambalaj Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), İstanbul'un Kartal ilçesinde çöp toplama etkinliği düzenledi. Gönüllüler ve ailelerinin daha sürdürülebilir bir gelecek için buluştuğu etkinlik, Kartal Belediyesi’nin iş birliğiyle AstraZeneca Türkiye'nin sürdürülebilirlik amaçlarına ulaşmak için kurduğu, gönüllülük esasına dayanan Sıfır Karbon Çalışma Grubu’nun öncülüğünde yapıldı.

AstraZeneca Türkiye Direktörü Kiraz: İklim krizi bir sağlık krizi

Direktör Kiraz, etkinlikle “çevre üzerinde anlamlı bir etki yaratmayı hedeflediklerini” ve “çevre duyarlılığı için örnek olmasını” istediklerini kaydetti. Kiraz, şirketin tutumuna dair şöyle konuştu:

“AstraZeneca olarak iklim krizinin bir sağlık krizi olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla hepimizin bağımlı olduğu doğal kaynaklardan taviz vermeyen, toplumun ve gezegenimizin sağlığını destekleyen sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için yenilikçi yaklaşımlar geliştirmenin önemine inanıyoruz.”  
ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, sürdürülebilir yaşama katkı sağlamak isteyen herkesle iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti. İmer, etkinliğin örnek oluşturduğunu dile getirdi.

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dr. Dilek Kars, Atatürk'ün “Tabiata saygı, aklın vicdanıdır” sözünü rehber edindiklerini belirtti. Atıkların doğada uzun süre yok olmadığını, toplanarak geri dönüştürülmesinin sürdürülebilir bir çevre temizliği için önemli olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Baskent