ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Erbil, Prof. Dr. Ruhi Onur, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necla Özer, ASELSAN Genel Müdürü Akyol'a 'Mobil Röntgen Cihazı'nın kullanımı hakkında bilgi verdi. Akyol, ziyaret sırasında Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı Servisinde ASELSAN Mobil Dijital Röntgen Cihazının kullanım gösterimini yerinde gördü. Onur, ASELSAN ile birlikte yürütülen 'Yapay Zekâ Destekli Karar Destek Algoritması' geliştirme çalışmaları hakkında Akyol ile bilgi paylaştı.

"YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR"

'Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesi Mobil Dijital Röntgen cihazı geliştirildi' diyen ASELSAN Genel Müdürü Akyol, açıklamada ayrıntılarında şunları söyledi: “Böylesine anlamlı bir günde, 14 Mart Tıp Bayramı'nda yeni bir başarı hikayesine daha imza attık. Türkiye'nin sayılı üniversite hastanelerinden Hacettepe Üniversitesine, Mobil Röntgen Cihazımızı kazandırdık. Cihazın çalıştırılmasında emeği geçen ASELSAN mühendislerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca ekibimize, klinik kapasiteye katkı sağlayan Hacettepe Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Erbil ve Radyoloji Bölümünden hocamız Prof. Dr. Ruhi Onur'a desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hacettepe bu ürünün sadece kullanıcısı değil aynı zamanda geliştiricisi. Hocalarımız ürün tasarım aşamasında çok değerli katkılar verdiler. ASELSAN olarak Türk ordusu hizmetindeydik, artık sağlık ordusunun da hizmetindeyiz. Bizim savunma alanında çok başarılı ürünler çıkarmamızda ordumuzla yakın ilişkimiz çok etkili olmuştur. Aynı iş birliğini sağlık camiası ile de kurmuş olmamız bizim için çok değerli. Sağlık sektöründe, çizdiğimiz yol haritasına uygun şekilde milli sistemleri geliştirerek, azaltmayı azaltmayı hedefliyoruz. Bu nedenle ASELSAN'ın ilk medikal çıktı ürünü olan cihazımızı, seri üretime hazır hale getirdik. Türkiye Yüzyılı'na armağan ettiğimiz Mobil Röntgen Cihazının pazara girişine yönelik faaliyetlerine başladı. Mobil Röntgen Cihazımız, radyoloji ünitesine gidemeyecek hastalarımıza büyük bir kolaylık sağlayacak. Seyyar hareket etme fonksiyonuna sahip olan cihaz, hastanelerde yeni bir dönemi başlatacak. Sağlık personelinin ve hastaların ihtiyaçları olduğunu en iyi hocalarımız biliyor. ASELSAN'ın bilimini geliştirmesiyle ortaya çıkan çok iyi bir ürün ortaya çıktı. Savunma sanayisindeki motor bilgilerimizle sağlık alanında ileri teknolojiye sahip ürünler geliştiriyoruz. Bu yayılmalar her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de dünyada sayılı ülkenin sahip olduğu teknolojik üstünlüğe ulaştı. Tüm olanaklarımızla, sahada güvenlik güçlerimizin, sivil alanda da milletimizin yanında olmaya devam ediyoruz.”

Aselsan’dan Milli ‘Mobil Rontgen Cihazi’ 26084 (1)

KLİNİK KULLANIMA BAŞLADI

Konut sitelerindeki elektrikli araç şarj üniteleri "fiyat avantajı ve konfor" sağlıyor Konut sitelerindeki elektrikli araç şarj üniteleri "fiyat avantajı ve konfor" sağlıyor

İlk olarak Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesinde kullanılan cihaz, klinik kullanıma başlayan cihaz, seri üretime hazır hale getirildi. Motorize hareket özelliği bulunan ADR-M100 Mobil Dijital Röntgen Cihazı, 32 kilovatlık güçle tüm vücutta çekim yapabilme özelliğine sahiptir. Tanıtım ve pazara girişime yönelik faaliyetlere başlanan Mobil Röntgen Cihazı, ASELSAN'ın özgün tasarımıyla tasarlanmıştır. CE sertifikasına sahip olan cihaz, ASELSAN'ın ilk medikal görüntüleme ürünü olarak dikkat çekiyor. Cihaz, düşük dozlarla yüksek görüntü yeteneği elde edebiliyor. Cihaz, hareketli dikey ve Ekstrem kolları sayesinde çok rahat bir yöne yönlendirilebiliyor. ASELSAN Mobil Röntgen Cihazı, acil çekim durumlarında sistemin açılması açılmaz çekime hazır hale gelmesi için, görüntüler hızlı bir şekilde alınabiliyor. 

Kaynak: DHA