ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, dün akşam düzenlenen ödül töreniyle kapılarını Ankaralı sanatseverlere açtı. ATO Congressium’da 10. kez sanatla sanatseverleri buluşturan fuar, 10 Mart’a kadar sürecek ve saat 10.00 ile 20.00 arası ziyaret edilebilecek. Yurt içi ve yurt dışından bin 600 sanatçıyı ağırlayan fuara, bu yıl da ilginin yüksek olması bekleniyor. Galerici, sanatçı ve koleksiyonerleri buluşturan fuarda ayrıca 50'nin üzerinde müzik dinletisi, 100'ün üzerinde workshop ve atölye çalışması olacak. Bu yıl kardeş ülke olarak Macaristan’ın seçildiği fuarda Türkiye’nin de çeşitli illerinden sanatçılar yer alıyor.

Elvan Sungur Sanat Galerisi’nin sahibi Elvan Sungur da galerinin modern sanattan geleneksel Türk sanatına değin olan eserleriyle fuarda yer alan isimler arasında.

743D2C31 Ba1C 46D7 Bc13 14E7449926A5

“KLASİK VE MODERNİ BİR ARADA SEVİYORUM”

Fuarda kendi eserleri de bulunan Sungur; ebru, sulu boya, yağlı boya, heykel ve çini alanında çeşitli sanatçıların eserlerinin yer aldığını ifade ediyor. Fuara her yıl katıldığını ifade eden Sungur, “Sanat o kadar göreceli bir kavram ki gördüğünüz her güzel şeyi içinde barındırıyor ve ben de gördüğüm her güzel şeyi bir arada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Klasik ve moderni bir arada seviyorum” diye konuştu.

397A0E43 5B8C 4D3D Acf1 Da5397C0206D

ANKARA İÇİN BULUNMAZ NİMET

Sungur fuara geçen yıllardaki ilgini büyük olduğunu belirterek, “10 yıldır bunun içindeyiz, bir kere çok güzel bir organizasyon. Bütün dünya sanatçılarını ve galericilerini bir araya getiren müthiş çaba ve özveri gerektiren bir durum” diyor. Anaokulu öğrencilerinden üniversite gençlerine, emekli olmuş yetişkinlere değin kadar büyük bir kesimin fuara katıldığını belirten Sungur, “Ayrıca yabancılardan da çok katılım olmuştu geçen yıl, bu yıl da öyle olacağını tahmin ediyorum. Ankara için bulunmaz nimet” dedi.

2E239A1B C96A 4A8E B04B 2B41Ee88A47C

METALİN SANATA GERİ DÖNÜŞÜMÜ

Heykel sanatçısı Murat Çavuşoğlu da ArtAnkara,’da yer alan isimler arasında bulunuyor. Çavuşoğlu’nun “Yürümek” ve “Zeytin Ağacı” isimli eserleri dikkat çekiyor. Geri dönüştürülen metallerin sanata dönüşerek “Zeytin Ağacı”nı oluşturması altı ay sürmüş. Çavuşoğlu’nun Zeytin Ağacı’nda şu diziler yer alıyor:

“İsmi yaşasın istiyorum” “İsmi yaşasın istiyorum”

“Biz kimiz?

Nereye gittiğimizi bilemiyoruz, peki nereden geldiğimizi?

Kıtaların kucaklaştığı, sayısız inancın, kültürün, ırkın binlerce yıldır

Birbirleriyle herc-ü merc olduğu bir noktada,

Bize en çok yakışan tarif, bir ağacın dalları olduğumuz gerçeğidir.

Aynı kaynaktan beslenen, birbirine dokunan

Birbirini besleyen, birbirinden feyz alan dallar…

Anadolu’yuz biz hep birlikte.

Koca bir zeytin ağacıyız…”

 BODRUM’DAN ANKARA’YA

Ac7A8919 96Bd 4C1A A12B 3B05053866A2

Fuara yolu düşen ziyaretçiler, Anita Galeri standındayer alan sanatçı Erkan Uyav’ın eserlerine rastlıyor. Ankara’ya fuar için Bodrum’dan geldiğini ifade eden Uyav, deniz ve tekne temaları üzerine çalışmalar üretmiş. Yine aynı temaları tuvalin yanı sıra üç boyutlu olarak da üreten Uyav, çalışmalarını Bodrum’da bulunan atelyesinde sürdürüyor.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU