Başkentte farklı uyruklu çocukların da katılımıyla binlerce çocuk şenlikte doyasıya eğlendi Başkentte farklı uyruklu çocukların da katılımıyla binlerce çocuk şenlikte doyasıya eğlendi

Türkiye’de bu pazar 60 milyonun üzerinde seçmen sandık başına gidecek ve kendilerine 5 yıl boyunca hizmet verecek belediye başkanları ile muhtarlarını seçecek. Başkent Ankara’da da 4 milyondan fazla vatandaş, pazar günü oy kullanacak. Büyükşehir Belediyesi için pek çok isim aday olsa da seçim yarışı iki isim arasında geçiyor; CHP Adayı Mansur Yavaş ve Cumhur İttifakı Adayı Turgut Altınok. İki ismin seçim kampanyası boyunca Ankaralılara vaatlerini derledik. CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçilmesi durumunda 2024-2029 yılları arasında başkente sunacağı hizmetleri 11 Mart’ta düzenlenen toplantıda tanıttı. Yavaş’ın projeleri arasında Ankaralı kadınlara ücretsiz HPV aşısı desteği ön plana çıkarken, sosyal yardımların da süreceğini belirtildi. Yavaş, proje tanıtım toplantısında “Başkent Kart’la 200 binden fazla aileye, esnafa, çiftçimize, emeklimize, öğrencimize destek oluyoruz. Türkiye’de ilklere imza atan belediye olarak yine insanımızın yanında ilk biz olacağız, söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

MAMAK METROSU TAMAMLANACAK, TARFİK RAHATLAYACAK

Yavaş’ın yeniden ABB Başkanı seçilmesi durumunda yaşama geçirme sözü verdiği bazı vaatleri ise şu şekilde:

-       Batıkent’te Türkiye’nin en büyük otizm merkezi açılacak. Yetişkinlerin sosyal refahını artırarak daha aktif zaman geçirmeleri için Ata Evleri ve Kıdemliler Lokali açılacak.

-       2 bin 500 köpek kapasiteli Mamak Gökçeyurt Köpek Yaşam Alanı’nı hayata geçirilecek. Köpek gezdirme, mama depolama alanı dışında aileler çocuklarıyla birlikte burada vakit geçirebilecek ve sahiplenme yapabilecekler.

-       Son dönem artan nüfus nedeniyle yaşanan trafik sorununa karşılık yeni dönemde, 28 adet katlı kavşak, 4 ana bulvar ve 2 adet tünel projesi ile Ankara trafiği rahatlatılacak.

-       Mamak Metrosu için nisanda yeni ihale açılacak ve metro tamamlanacak.

-       Kadın iş gücü merkezi açılacak. Anne ve çocuk sağlığını güçlendirmek için “Anne Çocuk Sağlığı Merkezleri” kurulacak.

-       Tüm akslardaki araç trafiği yer altına alınacak.

ÖĞRENCİYE ÜCRETSZ ULAŞIM, EMEKLİYE HER AY 5 BİN LİRA

Cumhur İttifakı Adayı Turgut Altınok, kampanya süresi boyunca “mal varlığı” tartışmalarıyla gündeme gelse de seçim vaatlerinde “ekonomi” konusu ön plana çıktı. Altınok da geçtiğimiz şubat ayında düzenlenen tanıtım toplantısında, ABB Başkanı seçilmesi durumunda vaatlerini anlattı. Ankaralı emeklilere her ay 5 bin lira ödenek ve öğrencilere ücretsiz ulaşım, Altınok’un en dikkat çekici vaatleri arasında yer alıyor.

Altınok’un bazı vaatleri ise şu şekilde:

-       20 bin üniversite öğrencisine bin 500TL karşılıksız burs verilecek, 10 bin kişilik öğrenci yurdunu hayata geçirilecek.

-       Ankara'daki 23 üniversitenin tamamının merkez kampüslerine ücretsiz ikram araçları verilecek.

-       Tüm üniversite öğrencilerine yönelik “anne yemeği lokantaları” kurulacak, ücretsiz akşam yemeği verilecek.

-       İhtiyaç sahipleri için tüm sosyal destekleri içeren "Ankart" verilecek.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU