Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından çalışmaları tamamlanan Ulus 100. Yıl Meydanı, bugün düzenlenen törenle açıldı. Açılışa ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen katıldı. Yavaş, burada yaptığı konuşmada 100. Yıl Meydanı’nın çevresinde bulunan tarihi yapılara dikkati çekerek, Ankara halkına nefes aldıracağını söyledi. Meydanın yeşil dokusu ve otopark sorununa çözüm niteliğinde katlı otoparkıyla hizmet vereceğini de belirten Yavaş, “Ankara'nın iklim ve dokusuna uygun olarak farzlı türde 300 tane ağaç dikildi. Ayrıca projede tüm alana hizmet edecek kafeteryada yer almaktadır. 100. Yıl Meydanı Ankara'nın tarihsel dokusunun tam kalbinde kültürlerin buluşma noktası olacak” dedi.

Miniklerin yetiştirdiği meşe fideleri BAKAP’ta doğayla buluştu Miniklerin yetiştirdiği meşe fideleri BAKAP’ta doğayla buluştu

161 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Yavaş “Biliyorsunuz şeffaf belediyenin Türkiye'de öncüsüyüz. Bu projeyi 161 milyon lira maliyette tamamladık” dedi. Ulus’ta ayrıca Ankara Kalesi dış kale sur duvarlarının restorasyonuna, tescilli Roma yolu düzenlemesine ve Anafartalar Caddesi sokak sağlıklaştırması ve kentsel tasarımına başlandığını açıklayan Yavaş, şunları söyledi:

“Ankara Kalesi ve civarına çıkıldığı zaman artık orada restorasyonu yapılmamış hiçbir ev kalmayacak. Roma Tiyatrosu restorasyonu bitirildi. Arkeopark düzenlemesi yapıldı. Ayrıca alt kısmımızda Gençlik Parkı Kültür Merkezi ve Şehir Tiyatroları yenilendi. Anafartalar Çarşısı'nın üst kısmına bir park yaptık. Ulus Hali'ni yeniledik. Anafartalar Çarşısı'nı sıfırdan yeniledik. Eski Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne EGO Genel Müdürlüğü taşındı. Ulus iş hanının tadilatı yapıldı ve son olarak da Yüzüncü Yıl Meydanı ve kapalı otopark yapıldı. Artık Ankara'ya gelenler gardan başlamak üzere bir tarafı da Sıhhiye'den başlamak üzere Ulus'a gelecekler.”

MAL VARLIĞI TARTIŞMASI

Öte yandan son dönem başlayan malvarlığı tartışmalarına ilişkin de konuşan Yavaş, “1999 yılında Beypazarı'nda ilk belediye başkanlığı yaptığımdan bugüne kadar bütün banka hesaplarım incelemeye açıktır. Hiç kimseden sakladığım hiçbir şeyim yoktur” dedi. Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamu yöneticileri böyle olmalıdır. Göreve başladığıyla bıraktığı zamanki mal varlığını açıklamalıdır. Bu sadece Mansur Yavaş için değil, Türkiye'deki görev yapan bütün belediye başkanlarını kapsar. Bu şekilde ancak yolsuzluk ve israf ortadan kalkacaktır. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bunun öncülüğünü yapmaktan gurur duyuyoruz.”

Muhabir: Merve US ACIOĞLU