Ankara bugün kritik bir görüşmeye ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz kasım ayında Kemal Kılıçdaroğlu’ndan koltuğu devralan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün saat 16.00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelecek. AK Parti Genel Merkezi’nde görüşecek iki liderin masasında pek çok konunun gündeme gelmesi bekleniyor. Bunlardan birinin de iktidarın yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin olacağı belirtiliyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni Anayasa teklifine ilişkin Meclis’te CHP Grubu’na yaptığı ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu konuda Özgür Özel’i bilgilendireceği ifade ediliyor.

8 YIL SONRA İLK KEZ GÖRÜŞECEKLER

Özel’in TBMM Başkanı Kurtulmuş’la görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Anayasaya uyacaksak değiştirelim. Anayasaya tam uyum beklemek hakkımızdır. Sorumluluğumuzun farkındayız, parti içinde konuyu değerlendireceğiz” ifadelerini kullanması, Anayasa değişikliği konusundaki tavrın, Erdoğan’la görüşmenin ardından da değişmeyeceği şeklinde değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile ortak basın toplantısında konuştu

Öte yandan söz konusu görüşme sekiz yıl sonra bir ilki gerçekleştirmesi bakımında da önemli görülüyor. Son olarak 2016’da dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, o tarihten bu yana ilk kez bir CHP liderini kabul edecek.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel arasında ilk temas, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda kurulmuştu.

Muhabir: Merve Us Acıoğlu