Uraloğlu, Terminal İstanbul Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi Tanıtım Töreni’ndeki konuşmasında bilgi üretmeyen, ürettiği bilgiyi ürüne dönüştüremeyen ülkelerin gelişmelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak, dijital toplum olmanın ve dijital dönüşüm sürecine uyum sağlamanın gerekliliğine dikkati çekti.

 Uraloğlu, "Dijital toplum, sadece internet erişimine sahip olmayı değil, aynı zamanda dijital becerilere sahip bireylerin ve işletmelerin var olduğu bir toplumu da ifade ediyor. Dijital okuryazarlığın da bu noktada son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum. İnternet dünyasında karşılaştığı bilgileri güvenilir kaynaklardan teyit ederek, hakikatin ve gerçeğin peşinde olan, bilinçli kullanıcılar olmak bugün her zamankinden daha hayati bir önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, Kovid-19 sürecinde yaşanılan zorlukların, dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Uraloğlu, işe ve okula gitmeden uzaktan eğitim ve evden çalışma gibi yeni kavramların insan hayatına girdiğine değinerek, şöyle devam etti:

Konut sitelerindeki elektrikli araç şarj üniteleri "fiyat avantajı ve konfor" sağlıyor Konut sitelerindeki elektrikli araç şarj üniteleri "fiyat avantajı ve konfor" sağlıyor

"Ülkemizin dijital altyapısının gücü sayesinde salgın sürecini kolayca geride bırakabildik. Ancak süreç herkesin, eşit ve güvenli bir şekilde dijital dünyaya erişim sağlayabilmesi için, daha çok çalışmamız gerektiğini de ortaya koydu.Bu kapsamda da ülkemiz genişbant altyapısının yaygınlaştırılması ve fiber altyapının güçlendirilmesi gibi stratejik adımlarla hizmetlerin daha hızlı ve güvenilir olması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün yaklaşık 19,5 milyonu sabit abone, 74,8 milyonu mobil abone olmak üzere toplam 94,3 milyon genişbant internet abone sayısına ulaştık. Fiber altyapı uzunluğumuzu bu yıl sonuna kadar 600 bin kilometreye yükseltmeyi planladık. 2028'e kadar da bunu 850 bin kilometrenin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz."

Bakanlık olarak yerli, milli ve özgün üretime de büyük önem verdiklerinin altını çizen Uraloğlu, bir yandan 5G ile ilgili çalışmalarda yerli ve milli çerçevede ilerlerken bir yandan da 6G teknolojisinin hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Uraloğlu,"5G altyapıları için kritik öneme sahip, 5G çekirdek şebeke, 5G baz istasyonu, 5G’ye özel yönetim, servis ve yazılım ürünleri geliştiriyoruz. Akıllı fabrika uygulamaları, özel endüstriyel mobil şebekeler, 5G destekli çevrim içi uzaktan ameliyat gibi, çok sayıda yenilikçi projeye de imza attık. Yerlilik ve millilik anlamında bu yıl atacağımız önemli bir adım da; Türksat 6A’dır. Ülkemizin ilk yerli ve milli haberleşme uydusunu haziranda uzaya göndermek hedefindeyiz, hazırlıklarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA