Bakanlıktan yapılan açıklamada hizmet ihracatında 100 milyar dolar rakamına erişildiği belirtilerek, dış ticaret açığındaki düşüş ile cari işlemler hesabında önemli bir iyileşme gerçekleştiği kaydedildi. Cari işlemler açığındaki düşüşün 2024 yılında da devam etmesi bekleniyor.

Yılmaz: Rezervlerimizdeki artış dezenflasyon sürecine önemli bir katkı sağlayacaktır Yılmaz: Rezervlerimizdeki artış dezenflasyon sürecine önemli bir katkı sağlayacaktır

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu açıklamada şu ifadelere de yer verildi: "Ticaret Bakanlığı olarak mal ve hizmet ihracatını artırmak için uygulamaya koyduğumuz ihracat stratejileri ve sunduğumuz desteklerle birlikte yerli üreticileri haksız rekabete karşı korumaya yönelik ithalat politikalarımızla cari işlemler hesabında izlenen olumlu eğilimin sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı paydaşlarımızla iş birliği içinde sürdürüyoruz. İnovasyon, üretim, yatırım, istihdam, ihracat, adil bölüşüm kapsamında şekillenen politikalarımızla Türkiye ekonomisini daha rekabetçi ve güçlü bir konuma taşımaya kararlıyız. Cari işlemler hesabında kalıcı iyileşme ile sürdürülebilir refah artışı için gerekli makroekonomik istikrarı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

Kaynak: Nursel DİLEK MANAVBAŞI